23.12.2018


Tüm haftayı en sevdiğim kitapların işaretli satırlarını okuyarak, en sevdiğim filmlerin ezbere bildiğim sahnelerini izleyerek ve mahalleden kedi arkadaşlarla sohbet ederek geçirdim. 

Selma, nihayet, yarın geliyor. Uzun zamandır planladığım sürprizi bozmamak için telefon konuşmalarımızın hepsini lüzumsuz kısalıkta tuttum. Umarım anlamamıştır bi' şeyler peşinde olduğumu ki ne zaman böyle düşünsem o hep anlamış olur, ama ses etmez. Selma'nın her şeyi gibi böyle yapmasını da çok severim. Her oyunuma çocukça ve ustaca dahil olur. Saklandığım yeri bilir, ama beni oradan çıkarmak için acele etmez. 


29.12.2018


Selma, pazartesi günü sabaha karşı elinde sıcacık bi' ekmekle geldi. Çayı çoktan koymuştum. Kapıda boynuma sarıldı uzun uzun. Selma uzun sarılmaları sevmez. Kötü bi' şey yaşadığını sanıp yersiz endişelendim, sadece özlediğini söyledi. Kahvaltı boyunca yeğenini anlattı; parmaklarını, boynunu, ağlamasını... Ne zaman çok uykusuz olsa çenesi düşer. Kahvaltıdan sonra işe gitmek için hazırlandı. Sadece ayak sesinin içimde kaç koridoru aydınlattığını hesap ettim ben de. Sonraki günler de özlem gidererek ve işlerle fazlaca ilgilenerek geçti. Sürpriz ile ilgili hiçbi' şey çaktırmadığıma neredeyse eminim. Yarın, güzel bi' gün olacak.