Ansızın gelişlerine, ansızın gidişlerine güvendiğimden başlangıcımıza toz konduramadım. Ne yaptığının farkında mısın diyenlere merak etmeyin, kalıcı değil dedim. Hangi akıllı yapar bunu? Aklımdan şüpheliyiz tüm sülale. 


Sen gideceksin ve her şey düzelecek. 


Gelirken ben gidiyorum demen en büyük sigortadır dengesizliğime. Benimle kalınmaması kadar huzur verici bir şey olamaz. O yolu sensiz yürüyecek olmamı bilmem evli bir his. Asla böyle olsaydı ne olurdu diyemem, senin arkandan baştan öylesinin ihtimalini bile yasakladın. Merhaba ve hoşça kal, geldim ve gittim, sen beni seviyorsun ve ben sevmiyorum, ben seviyorum ve sen sevmiyorsun… Bundan daha rahatlatıcı ne olabilir ki? Matematik dediğin budur. Ben artı, sen pis bir koku yayıyorsun etrafa. Sen gideceksin ve bana kalmamı söylediğin için minnettar olacağım. 


Sen gideceksin ve her şey düzelecek. 


Orada olduğunu bilmek bile kaşındırıyor sırtımı. Gitmiyor muydun diye sormak gelecek içimden. Alınacaksın, kırılacaksın ama anlayacaksın beni. Kendim için sana lazım olmamam gerek. Beni hatırlayabilmem için hiç durmaman gerek. Sürekli hareket halinde, sürekli belirsiz… İnsan benden uzakta mutlu olur, benden gideceksin ve mutlu olduğunu bileceğim. Sen mutluysan kalmam kadar şanlı bir görev olamaz. Sen mutluysan… 


Sen gideceksin ve her şey düzelecek.


Öpüşünün teklif dahi edilemez olduğunu bilmek bana iyi gelecek. Tenini görmek davetiyesini almayacağım. Baştan arananlar listesine koysan da gözümün yanlışı görüşü meşhurdur. Kendi isteğini senin sanır. Senin yapar arzusunu, sonra aksini öğrenince acı çeker her bir aynı seferinde. Acımamam için senin elinin başkalarında dolanması lazım fikirlerde ve çok uzaklarda. 


Sen gideceksin ve her şey düzelecek 


Sana kızgınım da biraz. Neden kendin parçaları bırakıyorsun gerinde? O taş bana seni soracak. Biliyorum kızacağım. Mutsuzluğum, öfkeye evrilmeye yatkındır. Ağlamak yerine söveceğim. Yoruldum ama ona buna koymaktan, sokmaktan. Sessizce ağlasam ve sessizce gülsen halime olur mu? 


Sen gideceksin ve her şey düzelecek, o yüzden durma, terk et beni. Ne kadar çabuk yapabiliyorsan o kadar hızlı kaç. Dayanamıyorum. Beklemek tatlı bir işkence. Bir yanım gitme diye ağlamadan önce git. Benimle kalmak ne kadar berbat, ne kadar iğrenç, ne kadar korkunç, bunu görmeden git. Kurtar bizi koşuşunla. 


Sen gideceksin ve her şey iyileşecek.