Sen içinde hangi şarkıyı dönüp dolaşıp açıyorsan bana da o şarkıyı çal. Senin nasıl hissetiğini ve bu hayata nasıl baktığını anlamak istiyorum. Ruhunun estiği kıyılara götür beni, benim tekrar güvenmeye ihtiyacım var. Benim kimseye güvenmediğim kadar güvenmem gerekli. Beni hiç olmadığım kadar mutlu etmen ancak böyle mümkün. Seni tanımak istiyorum bir kalemle, kimseye yazdırmadığın satırlarını ben tamamlayayım. Bana ait ol demiyorum sana, sadece birbirimize eşit ölçülerde karışalım ama seninki biraz fazlası olsun. Her gece dilediğin dualarında yer kaplamak gibi büyük umutlar kondurdun içime söyle bunu hak edebilir miyim? Vücudunun, ruhunun her bir zerresinde kendime rastlayayım emsallerinin içerisinde küçük bir pırlanta gibi huyların bana parlasın. İnsanlığın içerisinde seni yadırgadıklarımın arasına koymak istemiyorum. Ben seni umutlarımı barındırdığım yüreğimde yaşatmak istiyorum sadece bana güven ver. Yeni soru işaretlerine o kadar ihtiyacım var ki bu his yoksulluğunda sana acıktım.


İçimde kaybolanları arıyorum sende. Hangi tuğlayı yanlış yere koyduysam senin aydınlattığın içimdeki yolda düzeltiyorum, sana hatalı yönler sunmamak adına, gerçi biliyorum bunu bilseydin bana kızardın.

En azından ben kızmanı dilerdim. Senin kalbin bizi bir yere sürüklesin kimsenin sezemeyeceği yerlere uçalım. Biz seninle aynı denizde can veren gemiler gibiyiz. Senin yüklerin bana ağır gelmez yeter ki onursuzluklar, kaypaklıklar eklenmesin sen bana ne verirsen ver taşır omuzlarım. Ellerini avcumun içerisinde ısıtırken kalın bir roman olsun istiyorum ellerim. Senin çiçekleri kıskandıran ellerini içimde kurutayım ve beraber ölümsüz olalım ya da hiç var olmayalım. Belirsizliklerle yaşayamıyorum ben, gözlerinden dökülen her bir simada kendimi görmek istiyorum. Bir başkası fazlalık kalıyor öteki türlü. Saçlarınla saçlarım birbirine karışırken bu sadece fiziki olmasın, ruhlarımız kaynaşsın şu evrenin her evresinde seninle kaynaşalım. İkimiz aynı kelime olup farklı anlamlara gelmeyelim mesela kelimelerimiz farklı fakat anlamlarımız hep aynı olsun seninle. Gündüzüm senin şu orman gözlerinin içerisinde saklıdır. Sırf güneş doğsun diye değil, bana umudumun yolunu her sabah tekrar hatırlatsın diyedir.


Dağınık yorganımızın altında bizi her gece şiirler bekler olsun. Senin sabırsızlığından yaza yaza kitap ettiğin geceler olsun. Ben hepsine kapak çizeyim hiç üşenmeden dudaklarından. Gözlerinin etrafındaki çizgiler çoğaldıkça sayılarını sadece ben bileyim. Gördüğüm hiçbir rüya yüzünün etrafındaki çizgileri görmemden daha güzel değil. Sana eminim onlar da çok yakışacak, şu gerdanında taşıdığın incilerin gibi. Sen karşımda duruyorsun, evet tam karşımda. Susuyor, konuşmuyorsun. Ben senin o güzel gözlerine dahi bakmaya yürek yetiremiyorum fakat sen bir köşede gülümserken ben eskiz defterime simanı not ediyorum.