"Anne, baba hadi gidelim artık“ diye seslendiğim bir sabahtan herkese selam. Öncelikle ben kimim onu anlatayım size. Ben Buket 13 yaşındayım. Klasik bir öğrencinin hayatı nasılsa genelde benim hayatımda öyle. O yüzden kendimi çok anlatmıcam. Bugün size annem ve babamla yaptığımız yolculuktan, o anda fark ettiğim şeylerden bahsedicem.

Saat dokuz gibi arabaya bindik. Gideceğimiz yere altı saatlik bir yolculuktan sonra ulaşacaktık ve bu yüzden biraz atıştırmalık bir şeyler almak için önce markete uğradık. Annem arabada kaldı ben ve babam ise markete gittik. Babam sevecen bir tavırla “Beğendiğin şeyleri alabilirsin.” diyerek raflara bakamaya başladı. Ben bir yandan alacaklarımı seçerken göz ucuyla da babama bakıyordum. Elinde bir soda, bir kek birde çikolata gördüm. Kasaya gittik ve herşeyi ödedikten sonra merak edip babama “Neden sâdece o üç şeyi aldın.” Babam güler yüzle “Annen bu çikolatayı çok seviyor ve kekle birlikte soda içmeyi de seviyor o yüzden bunları aldım.” Bu konuşmadan sonra yolculuğa devam ederken "Gerçekten sevmek bu muydu? Onu düşünerek bir şey almak mıydı? "Ben bunları düşünürken babam arkasına dönüp ve sesizce“ Buket yanında bir yastık var onu alır mısın? “

Bu isteği elbette yaptım ama anlamadım neden istediğini. Sonra “Onu annenin başının altına koyar mısın?“ dedi. Koydum yastığı. Annem koyar koymaz uyandı. Babam da “Hayatım koltuğunu yatır biraz hem boynunda ağarmaz” Annem ise aşk dolu gözlerle bakarak “Teşekkür ederim hayatım“ diyerek koltuğu yatırdı. Gözlerimi bir anneme bir babama gezdirdim ve O an anladım sevmenin ne demek olduğunu ve o an anladım nasıl bir insanla birlikte olmam gerektiğini.