Eurovision Şarkı Yarışması her ne kadar Türkiye olarak kursağımızda kalan bir -diğer- şeyse de şarkıların yarıştığı; coşkusunu, duygusunu, danslarını, renklerini hala sevdiğim bir yarışma. Aranızda bu sevgiye dahil olanların olduğunu da biliyorum!


En son 2019 senesinde Hollanda’yı temsilen katılan Duncan Laurence duygusal “Arcade”iyle yarışmayı kazanmıştı. Bu zaferin ardından Ahoy Rotterdam’da yapılacağı duyurulan yarışma Avrupa Yayın Birliği tarafından bir sene ertelendi. 

Malum salgından dolayı 2020 senesinde gerçekleşmemesi kararlaştırılarak ben de dahil birçok Eurovision takipçisinin gönlünü kırdıysa da önümüzdeki günlerde gönül tamiri yapmasını bekliyoruz.


Yarışmanın ilk yarı finali 18 Mayıs 2021 Salı akşamı gerçekleşecek.

İlk aşamada yarışacak ülkeler Litvanya, Slovenya, Rusya, İsveç, Avustralya, Kuzey Makedonya, İrlanda, Norveç, Hırvatistan, Belçika, İsrail, Romanya, Azerbaycan, Ukrayna ve Malta olacak.


İkinci yarı final ise 20 Mayıs 2021 Perşembe akşamı gerçekleşecek.

Bu aşamada ise San Marino, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Avusturya, Polonya, Moldova, İzlanda, Sırbistan, Gürcistan, Arnavutluk, Portekiz, Bulgaristan, Finlandiya, Letonya, İsviçre ve Danimarka yarışacak.


Birleşik Krallık, İspanya, Almanya, Fransa, İtalya ve Hollanda ise 22 Mayıs 2021 Cumartesi akşamı gerçekleşecek büyük finalde direkt yer alacak ülkeler.


Süreç boyunca sözlük’te açtığım başlık altında fikirlerimizi, görüşlerimizi, sevdiklerimizi ve gıcık olduklarımızı konuşmaya; favorilerimizi yarıştırmaya, 12 puanlarımızı Avrupa’dan önce dağıtmaya başlayalım!


Buyurun ESC kazanına!: https://bubisanat.com/sozluk/eurovision-2021-de-favorileriniz-ve-kazanma-sansi-oldugunu-dusundukleriniz