Hâlbuki korkulacak hiçbir şey yoktu ortalıkta. Filmin kamera arkasındaki SIG p-210 vuruşunun oyuncularının dinlenme kulisidir burası. İçli bir müzikle veda edenlerin hayatı burası. "Olanlar ortada, inandıracağım diye illa ispat etmek zorunda değilsiniz. " ^İnsanın anlayışsızı önce sizi bitirir.^ Bitmek ve bitirilmek istenmeyen hayatlar oldukça inanmama oranları da yükselecek. Takdir ederseniz takdim edeyim. Onlar, olanlar, varanlar, gelenler, gelemeyenler, ulaşıp da hevesini almış olanlar yol burada son bulur; bilen bilir. Kararım kesin, hala amigdalamı aldırmak istiyorum. Bir parça peynirin lafı olmaz, maydanozla anlaşırız, karabiberle tartışırız, orta yolu buluruz. Siz sorun yaratmayın yeter ki. Ben buna hazırım belki de...

Kör vakitlerimiz var dilimizde, sabahın körüyle akşamın körü arasında yaşarız. Bütün heba olan yıllarımızda ya okuruz ya çalışırız ya da bir takkeliyi (etekliyi) sever, onunla ölürüz. Günümüzün, geleceğimizin güzel geçmesi için faraş, sünger ve çamaşır suyunun gerekli olmadığı bir dünyada yaşamak istercesine çabalamak bizimkisi. Zımba ve delgeçte de aynı muhabbeti sürdürmek isterim, kadın sabah kağıtla uğraşıp akşam yine çamaşır suyunun kokusuyla yatıyorsa burada bir problemin olduğu barizdir. Bunun bir gün biteceğini umut ediyorsanız doğurduğunuz erkeği çamaşır suyuyla yıkayıp delgeçle delin, ona yerini gösterip dosyasına takın, yoksa burada bize rahat vermezler. Bize kadınlığımızı yaşatacak insanlara şunu söyleyebilirim: Düzensizlik içinde düzen yaratmaya çalışan bizi köle olarak kullanmayı bıraktığınız zaman görüşelim.

Farklı argümanlar içerisindeki farklı olayların içerisinde kalmışlığımız var bizim.

Kimse bizi duymazken birbirimizin duyusuyla aktivizmde buluşup birer aktivist olduğumuz doğrudur bizim. Farklı oyunlar var çevremizde. Ana karakter "şizo-altı/bipo teşhisi konmuş bir süryani şarabı gibi. Derinden manyak, az konyak kokulu birer topluluk, bizi bir arabaya bindirip peçeli kadın şoförlerden oluşan taksiciler topluluğundaki kavganın içine iter. Horozlar tavuğun içindekinin yumurtasıdır. Şeytani olan tavuk yumurtasıyla beraber lânetlenir. Bu umurumda mı? Pek tabii ki evet. En sevdiğim öğünün en sevdiğim ögesi tam bir ucubeyse doğan diğer yumurtalar da ucube değilmiş gibi davranıp, insanlara katılıyormuş gibi yapıp, delirmiş olan ama normal yaşayan insancıklar gibi yapmaya devam edeceklerse sokarım böyle düzene. Özür dilerim deyince yine sokasım geliyor düzene.