Ölümden döndüm, belki de önemsiz bir kaza geçirdim ve ben abartıyorumdur. Ama o an ölümden daha çok seni bir daha görmeyeceğim düşüncesinden korktum. Gülerken gözlerinin kısılmasına, tatlı bakışına bir daha tanıklık edemeyeceğimden korktum. Karşılık gelmese bile seni ne kadar çok sevdiğimi söyleyememenin pişmanlığı beni dehşete düşürdü.


Seni seviyorum. Evet, seni seviyorum. Ve bu cümleyi boş yere kullanıp önemsizleştiren insanlara kızıyorum, sana olan sevgimi başka bir şekilde açıklayamadığım için kendime de kızıyorum. Seni sevdiğimi anlatacak kelimeleri bulamayan geçmiş-günümüz medeniyetlerine de kızıyorum. Çünkü eğer kelimeler olsaydı ben onları anlamlı bir bütün haline getirebileceğimi biliyorum. Ama ne yazık ki seni ne kadar çok sevdiğimi anlatmanın başka yolu yok. Zaten buna zamanımız da yok. Hayat akıp gidiyor. 


Seni çok sevmem bir şeyleri değiştirmeye de bilir, sadece bilmeni istiyorum. Çünkü hayatımın ilerleyen kısmında keşke söyledim diye pişmanlık duymak istemiyorum. Aşkıma karşılık vermesen bile, 'ben şansımı denedim olmadı' der, bir süre sonra da unuturum. Ömrün sonuna kadar senin aşkınla yaşamam.(Senin de böyle bir şeyi abartılı bulacağını varsayıyorum.) Zaten böyle bir şey de hiç mantıklı değil. Ama söylemezsem hayatımda dönem dönem bazı anların da seni seviyorum demediğim için pişmanlık yaşayacağım. Yani seni seviyorum dememin sebebi aşkıma karşılık aramak değil. Pişmanlık yaşamak istemem sadece. Böyle de bencil birisiyim işte. Ama aşkıma karşılık verirsen dünyalar benim olur, doğumdan sonra çocuğunu kucağına alan anne gibi mutlu olurum, özgürlüğünü kazanmak için mücadele eden ve özgürlüğünü kazanan bir köle gibi mutlu olurum.


Biliyorum beni sevmiyorsan eğer yazacağım hiçbir şey aşkını getirmeyecek bana. Kelimelerin bu kadar zayıf olmasına sinirleniyorum hep. Keşke aşkını bana getirecek kelimeler olsaydı. Afrika'daki Himba Kabilesinin konuştuğu dilde(Otjihimba'ca) bile olsa ben öğrenip sana söylerdim ama sen beni anlamak için o dili öğrenir miydin?


Biliyorum biraz uzattım ama birlikte Otjihimba'cayı öğrenmek ister misin diye merak ediyorum?




Not: "Biliyorum, kelimelerim aşkını getirmeyecek bana ama gözlerinin yazdıklarımın üzerinde gezineceğini bilmenin hazzı da az bir şey olmasa gerek."  Johann Wolfgang Von Goethe