Yetişkinlerin de mutlaka okuması gereken bir çocuk kitabı. 3 yaş ve üzeri için uygun. Yazı az, resim bol. Metin ve resimler birbirleriyle uyum içinde. Hem göze hem de kulağa hitap ediyor. Dış görünüşün sevgi üzerindeki etkisine vurgu yapılmış. Bu yüzden bence ders verici nitelikte.

Verilmek istenen mesajlar da gayet açık ve anlaşılır bir dille ifade edilmiş. Benim bu kitaptan aldığım iki mesaj var. Birincisi, dış görünüşün sevginin üzerinde büyük bir etkisi var. İkincisi, bazen sevgi hiç ummadığımız anda karşımıza çıkar.

Kısaca kitabı özetlemek gerekirse, dış görünüşünden dolayı sevilmeyen bir canavarın sevgi arayışı anlatılıyor. Canavar kendisini her haliyle sevecek birini aramaya çıkıyor. Gezmediği, aramadığı ve bakmadığı yer kalmıyor. Fakat bir türlü bulamıyor. Umudunu kaybedip artık aramaktan vazgeçiyor, evine dönmeye karar veriyor. Ve tam o sırada, hiç ummadığı bir anda sevgi karşısına çıkıyor. Ve mutlu son.

Ve itiraf etmeliyim ki, ben bu kitabı içeriği hakkında hiçbir fikrim olmadan, sadece kapak resmini çok beğendiğim ve kitabın ismi ilgimi çektiği için aldım.