"Kibir, benim en gözde silahımdır."

Başrollerinde Keanu Reeves ve Al Pacino'nun da bulunduğu bir başyapıt. Al Pacino'nun ustalığını sergilediği bu gerilim dolu filmde aşkı, ihtirası ve ihaneti iliklerinize kadar hissedeceksiniz.
Bir parantez de filmin yönetmeni Taylor Hackford'a açmak istiyorum. O dönemin bütün imkanlarını son derece güzel kullanmış ve filmin absürt gerçekçiliğini başarılı bir şekilde yansıtmış.

Konusu:
Genç ve başarılı bir avukat olan Kevin, ardı ardına kesilmeyen zaferlerinden sonra büyük şirketlerin dikkatini çekmiştir. Avukat Kevin Lomax, işinde başarılı olmayı o kadar ciddiye alır ki müvekkillerinin suçlu olduğunu bilse dahi onları adaletin elinden kurtarmayı başarır. John Milton adında zengin bir iş adamı ile tanıştıktan sonra New York'a yerleşir. New York'a yerleştikten sonra eşinin yaşadığı psikolojik sorunlar avukat Lomax'in de bazı gerçeklere ulaşmasını sağlayacaktır. Eşinin yaşadığı psikolojik sorunlardan sonra tam bir ikilemde kalan Kevin, oldukça zor durumlar yaşar.

Not: İki yıldızın sergilediği usta-çırak ilişkisi, filmdeki beklentiyi son derece artırıyor ve beklentileriniz sonuna kadar karşılanıyor.