Mevsimlik olarak üç ayda bir yayımlanan derginin bu sayısının teması "Yolculuk". Temanın dışında ise birçok şair ve yazardan, birbirinden güzel öyküler, şiirler ve yazılar da derginin yeni sayısında yer alıyor.



Ramazan Biçer - Yol ve Yolculuk


İnsan, uzunluğunu ve süresini bilmediği bir yolun garip yolcusu. Çoğu zaman ne yol belli ne de insan o yolculuğa niyetlidir. Koşullar; yola ve yolculuğa dair niyeti, sınırları açığa çıkarmaya yardım eder. Yolcunun tahammülü, istekleri ve ulaşmak istedikleri ise yolun süresini tayin etmede işe yarayabilir.



Onur Uzer - İyi Bir Hikâye Anlatıcısı Olarak: Yolculuk


İnsan modern dünyanın sunduğu tüketim reçetelerine bulanmış şekilde yol almaktadır. Yolculuk, doğum-ölüm arası bir hikâyenin tecellisidir. İnsan nereden gelip nereye gideceğini bildiği zaman yolculuk bir anlam kazanır.



Mehmet Yılmaz - Orhan Veli'nin "Garip" Kalmayan Şiiri


En kadim yolculuk, her insanın içinde bulunduğu evrende doğumundan ölümüne kadar sürdürdüğü yaşamıdır. Yaşam denen bu yolculuğun yarını her daim meçhuldür. Bu meçhul hâl; yol ve yolculuk konusunu pek çok şair ve yazarın eserlerinde ele aldığı bir konu hâline getirmiş, edebiyatın her alanında kendine yer edinmesini sağlamıştır.



Kaynakça:

Sinada Dergisi 35. Sayı




Hazırlayan: Burak Akbaş