Kürtaj (L'événement)

Yönetmen: Audrey Diwan

Dağıtımcı: Başka Sinema

Vizyon Tarihi: 4 Şubat


Annie Ernaux'nun aynı adlı romanından uyarlanan Fransız yapımı film geçtiğimiz yıl 78. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde Altın Aslan kazanarak yılın en iyi filmi seçildi. "Film tek bir olaya bağlı kalmaktansa bir ruh hâlini, kurulan gelecek hayallerini hiç etme teşebbüsünde bulunan bir durumdan kurtulmak üzere verilen üstün mücadeleyi konu alıyor."*



Kabus Sokağı (Nightmare Alley)

Yönetmen: Guillermo del Toro

Dağıtımcı: UIP Türkiye

Vizyon Tarihi: 4 Şubat


Afili sözcüklerle insanları manipüle etme yeteneğine sahip hırslı bir dolandırıcı, kendisinden bile daha tehlikeli olan bir kadın psikiyatr ile ilişkiye girer ve her şey karışır... Oscar ödüllü yönetmen Guillermo del Toro'nun bu yeni gizem/gerilim filminin başrollerinde Bradley Cooper ve Cate Blanchett yer alıyor.



Uncharted

Yönetmen: Ruben Fleischer

Dağıtımcı: Warner Bros. Türkiye

Vizyon Tarihi: 11 Şubat


Ünlü video oyunu serisi Uncharted'ın uzun zamandır beklenen sinema filminde başrolleri Tom Holland ve Mark Wahlberg paylaşıyor. Film, oyun serisinin hikâyesini anlatıyor.



Evlen Benimle (Marry Me)

Yönetmen: Kat Coiro

Dağıtımcı: UIP Türkiye

Vizyon Tarihi: 11 Şubat


Kat Coiro'nun yeni romantik komedisinde Jennifer Lopez, müzik yıldızı Kat Valdez rolünde, Owen Wilson ise matematik öğretmeni Charlie Gilbert rolünde, evlenmeye ve birbirlerini daha sonra tanımaya karar veren iki yabancıyı canlandırıyorlar.



Nil'de Ölüm (Death on the Nile)

Yönetmen: Kenneth Branagh

Dağıtımcı: UIP Türkiye

Vizyon Tarihi: 11 Şubat


Kenneth Branagh'ın yönetmenliğini üstlendiği ve başrolünde yer aldığı Doğu Ekspresinde Cinayet'in devam filmi Nil'de Ölüm, Agatha Christie'nin 1937 yılında yayımlanan aynı isimli kitabından uyarlama ve dedektif Hercule Poirot'nun karşılaştığı yeni bir cinayet vakasını konu ediniyor.



Bergman Adası (Bergman Island)

Yönetmen: Mia Hansen-Løve

Dağıtımcı: Başka Sinema

Vizyon Tarihi: 11 Şubat


Vicky Krieps ve Tim Roth'un hayat verdikleri çift, gelecek filmleri için senaryo yazmak üzere bir adada inzivaya çekilir. Gittikleri yer, efsane yönetmen Ingmar Bergman'a ilham veren bir adadır. Yaz boyunca orada kalan çift için zamanla hayal ile gerçek birbirine karışmaya başlar.



Ölümcül Snowboard (Let It Snow)

Yönetmen: Stanislav Kapralov

Dağıtımcı: CJN ENM

Vizyon Tarihi: 18 Şubat


Ukrayna-Gürcistan ortak yapımı korku/gerilim filmi Ölümcül Snowboard, snowboard yaparken yasak bir bölgeye girmeleriyle hayatları altüst olan Mia ve Max'in hikayesini konu ediyor.



6 Numaralı Kompartıman (Hytti nro 6)

Yönetmen: Juho Kuosmanen

Dağıtımcı: Başka Sinema

Vizyon Tarihi: 18 Şubat


2021 Cannes Film Festivali'nde Grand Prix kazanan yapım, genç bir Finli kadının esrarengiz bir aşktan kaçışıyla başlar. Genç kadın bu yüzden, Moskova'dan Murmansk'ın kutup limanına giden bir trene biner. Tren kompartımanını Rus bir madenciyle paylaşmak zorunda kalan kadın, bu süreçte insanlığa dair birçok gerçekle yüzleşecektir.



Cyrano

Yönetmen: Joe Wright

Dağıtımcı: UIP Türkiye

Vizyon Tarihi: 25 Şubat


Ünlü bir silahşör olan Cyrano de Bergerac, gönlünü Roxane'a kaptırır. Fakat aşkını ilan edemez. Cyrano'nun emrindeki silahşörlerden Christian da Roxane'a aşıktır, Roxane da Christian'a. Roxane, Cyrano'dan Christian ile iletişim kurmasında kendisine yardımcı olmasını ister.



Where is Anne Frank

Yönetmen: Ari Folman

Dağıtımcı: Başka Sinema

Vizyon Tarihi: 25 Şubat


Film, Anne Frank’ın günlüğünü adadığı hayali arkadaşı Kitty’nin yolculuğuna odaklanıyor. Genç bir kız olan Kitty, bir sabah Anne Frank’ın Amsterdam’daki evinde uyanır. Bugünün Avrupa’sında Frank’ın hala hayatta olduğuna inanan Kitty, onu bulmak için bir yolculuğa çıkar.







Kaynak: Box Office Türkiye


Referanslar:

Box Office Türkiye

Beyazperde

Filmloverss - Kürtaj Eleştirisi*



Hazırlayan: Onurhan Yorulmaz