Werner Stegmaier, Nazile Kalaycı, Zeynep Talay Turner, Barış Parkan, Sengün M. Acar Keskin, E. Murat Çelik ve Necdet Yıldız’ın yazmış olduğu ‘’Tanıdık Ve Yeni’’ adlı kitap Pinhan Yayıncılık’tan Çıktı!

 


Nietzsche’de Aşırılık, Yaşam ve Kendilik alt başlığını taşıyan eser, Alman filozof Nietzsche ve onun düşün hayatına yakından bakmayı hedeflemektedir.

Özellikle Türkiye’de Nietzsche’ye dair literatürün zayıf olması ve tam olarak anlaşılamamış olmasından doğan bir kaygı üzerine yazılan bu kitap, günümüz dünyasında filozofun düşün külliyatına fazlasıyla ihtiyacımız olduğunu göstermektedir.

Gerek kendi çağında felsefe dünyasında yaktığı ateşin hala yanmaya devam ediyor oluşundan, gerek güncel meseleler üzerine Nietzsche perspektifi ile yeniden bir özdüşünümselliğe ihtiyaç duyulmasından mütevellit oldukça önemli bir kitap olduğu söylenebilmektedir.


Eserde Nietzsche’nin en bilinen kavramları olan ‘’amor fati’’, ‘’üstinsan’’, ‘’güç istenci’’, ‘’ebedi dönüş’’, ‘’nihilizm’’, ‘’dekadans’’ ve filozofun daha nice aykırı düşünceleri, çeşitli argümanlar eşliğinde tartışılmaktadır.

Eğer kitabı merak ediyor ve bilgi almak istiyorsanız, Pinhan Yayıncılık'ın internet adresine bir göz atabilirsiniz. 



Hazırlayan: Dilara Aydın