Çok uzak diyarlarda bir krallık varmış diye başlatırdım içimde bütün masalları. Kendime o kadar çok masal anlattım ki... Kendimi onların varlığına o kadar çok inandırdım ki... Hayatı sadece masallardan ibaret bildim.


Gerçeklerle çok küçük yaşta yüzleşmiştim ve bocalayıp durdum sadece. Bana doğruyu ya da yanlışı gösteren kimse olmadı. Ya da bir kahraman çıkıp hayatımı kurtarmadı. Ama inançlıydım. Bir gün gelecekti ve ellerimden tutup beni bu dünyadan çekip alacaktı. Öyle uzaklara götürecekti ki orada sevdiğim her şey olacaktı. Ben orada sonsuza kadar mutlu yaşayacaktım.


Sonra büyüdüm. Büyükler her şeyi bilirlermiş gerçekten. Büyüyünce anladım. Keşke diyorum durmadan. Geçmişime hep bir pişmanlıkla bakıyorum. Ardımda bıraktığım onca sene boyunca iyi ki dediğim bir anım olmamış meğer. Mecburiyetlerin, sorumlulukların arasına sıkıştırılmış birkaç güzel andan ibaretmiş hayatım.


20 yaşındayım. Belki bazılarına göre hayatın daha en başındayım ama öyle değil. Ben her gün sonuma yaklaşmışım gibi hissediyorum sadece. Hayallerim vardı, büyük umutlarım, verdiğim aldığım onca söz vardı. Nasıl sığdıracağım ben hepsini ömrüme. Sırasıyla da olmuyor ki. Bir anda bir fırtına çıkıyor her şeyi alt üst ediyor. oradan oraya savuruyor ve elinden hiçbir şey gelmiyor. Günlerce, aylarca belki de yıllarca dinmesini bekliyorsun. Tekrardan ayağa kalkabilmek için. Kim için ya da ne için olduğunu bilmeden. Kendin için mi?


Hayatım benim için ne kadar değerli bilmiyorum. Daha erken ölmeye sebep olduğu halde durmadan sigara içiyorum. Her içişimde kendime neden bunu yapıyorum diye çok soruyorum ama bu soruya cevabım olamadı hiçbir zaman sanırım olmayacak da.


O yüzden siz sevgili dostlar hayatınızda sizi seven sizin sevdiğiniz insanlar varsa yaşamaya değer bu hayat. Ama yalnızsanız veya kalabalığın içinde yalnız hissediyorsanız bu hayat katlanılır gibi değil. Yarınlara umutla bakmayın derim. çünkü günün sonunda karanlık ve sessiz bir odada ağlıyor olarak bulacaksınız kendinizi. Siz en iyisi aynaya bakın ve güzel gülümsemeyi öğrenin bu her şeyden ve herkesten daha iyi hissettirecektir...


Instagram: hayat_odemis


Gmail: odemisnurhayat@gmail.com