Charlie Chaplin tarafından yönetilen ve Chaplin'in ilk sesli filmi olma özelliği taşıyan bu eser, Hitler Almanyası ve Nazizme karşı bir tür eleştiri niteliğindedir. Filmin çekimlerine 1937 yılında başlanmıştır. O dönemde bu tarz bir senaryo yazmak ve ortaya çıkarmanın ne denli tehlikeli olabileceği apaçık ortadadır. Film henüz fikir aşamasındayken Nazi örgütleri filmin çekimini engellemek istemektedirler. Ancak Chaplin cesaret göstererek geri adım atmaz ve film yayınlanır. Ayrıca Chaplin'in diğer filmi Modern Times'da yaptığı toplumsal eleştiriyi bu filminde devam ettirmek istediğini de görebiliriz.

Film yayınlandıktan sonra büyük ses getirir. Almanya ve Almanya işgalindeki ülkelerde yasaklanır. Hitler'in kendisine karşı eleştiri niteliğinde olan bu filmi birkaç defa izlediği söylentiler arasında ancak film hakkında herhangi bir yorum yapmamıştır.

"Çok düşünüyoruz ama az hissediyoruz. Makineden çok insanlığa, zekadan çok iyiliğe ve kibarlığa ihtiyacımız var. Aksi takdirde şiddet galip gelecek ve hayat yok olacak."