Çağımızın en yaygın hastalığı skolyozdur. Çünkü sırtımızı yaslayacak bir şey kalmadı. Duvarlar rutubetli, ağaçlar çürük, insanlar adi!


Acının var olduğu bir dünyada herkes kendince haklı… Biz ezanları susturamayacağız, siz de punkʼı. Semavi köpeklerin pornografik ütopyaları mühürlemişse plastikle beynindeki nöronları, okuma beni, anlamazsın. Affedersiniz, karasinekler sarmışken etrafı, insan birazcık göt olmalı. Hiçbir dağı aşmamıştı bileklerimdeki tren rayları. Yolda kaldım çünkü kömür çok pahalıydı. Kanunlar sakıncalı buluyor intiharın gerekliliklerini anlatmamı. Bana kalırsa…


Cümlelerim dağınık, odamda, dolabımda, çekmecelerim ve masamda. Kafamda! Kafamda! Kafamda! Ben neyin nerede olduğunu bilirim, karışmayın! Kafamda!


Benim gibi olmak istemiyorsanız eğer, yalnızlığa alışmayın. Bir köşe aşındırdım tırnaklarımla eşeleyerek krizotil taşını. Çömelip iki büklüm, yüzümü dizlerime gömüp kollarımla başımı kapatmak için. Saçlarımı yolmak için. Belki de sadece bir boşluğu doldurmak için. Dünyanın şekli sikimde bile değil Macellan! Bir harita çizmeliydin, kendimi bulmam için.


İçin, için, için.