“Tüketilen Hayatlar”
-----
Tüketim, “ihtiyaç” kavramının üzerine kurulu iken modernleşme ile birlikte yerini “istek”, “arzu” gibi kavramlara bırakmıştır. Artık insanlar ürettikleriyle değil, tükettikleriyle kimlik kazanır duruma gelmiştir.

Çalışma içerisinden
1- Kusursuz Beden: Günümüz reklamlarında kullanılan kusursuz beden imgeleri reklamın ilgi çekiciliğini ve hatırlanma oranını arttırmakta. Bu yüzden çalışmanın ana imgesi kusursuz bedendir.
2- Beden üzerinden toplumu izleyen siyah şapkalı adam silüeti, kapitalizmi simgelemekte.
3- Karmaşa içerisinde boşluğa yürüyen insanlar toplumun kendi içerisinde benliğinden kayboluşunu simgeliyor.
4- Beden üzerindeki kuzgunlar toplum inanışına göre felaketi simgelemekte.

Yıllar sonra kendi benliğimizden uzaklaşıp nefret, kin ve saf sevgiden uzak toplumlara dönüşeceğimiz inanışı her geçen gün artmakta. Basit şeyler sevmek ve değer vermek yerine, sosyal medya üzerinden beğendiğimiz görseller gün geçtikçe geçmişin değerli eşyalarını, yaşantılarını bizlere unutturuyor.

“Biz televizyon izleyerek milyoner, sinema tanrısı veya rock yıldızı olacağımıza inanarak büyüdük ama olmayacağız. Bu gerçeği yavaşça anlıyoruz ve bizi sinirlendiriyor. Bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş. Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz, ihtiyacımız olmayan şeyleri alabilmek için nefret ettiğimiz işlerde çalışıyoruz. Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. Ait olduğumuz bir yer ve amacımız yok. Ne büyük savaşı yaşadık ne de buhranı. Bizim savaşımız ruhani bir savaş, ve en büyük buhranımız kendi hayatlarımız...” – Fight Club

Peki siz ne düşünüyorsunuz?