Her rüzgârın esintisi aynı hissi verir mi? Esintilerin keşfedildiği rüzgarlarda boğuşurken aldığım nefesle tutunuyorum bu hayata. Rüzgar bana ne hatırlatır?


Kalbimde bulunan arzuya yönelik zaafım son nefesime bağlı.


Annem babamla olan yaş farkından dolayı yaşanmışlık tasviri yapardı. Ancak bir o kadar da beraber büyürlerdi. Yetişkinlerin geçen zamanın getirilerini yaşanmışlık olarak ele aldıklarını düşünürüm. İnsanların arasında geçen zaman neleri yansıtıyor? Ben zamanın insanların karakterlerine işlediğini düşünmüyorum. Bu zamanlarda ne düşündüğümü de bilmiyor olabilirim. Bildiklerimizle yetindiğimiz, sandığımız gerçekler ne de acımasız. Geçen zamanın duygulara kalıcılığı mevcut, geçerliliği değil. En soluksuz geçerlilikle sınanıyorum.


Sadece kafamdan çıkan sesler beni şekillendirir sanırdım. Etrafta birçok sesin olduğunu fark ettim. Etraftaki seslerin kafamdaki seslere dönüşmesi beklemediğim bir durumdu. Ne kadar uzakmışım somutluktan. Hala rahatsız olmaya devam ediyormuşum. Rüzgârı tek hissettiğim yer saçlarım olmuş. Ben de nefesimi artık tellere borçluyum. Kayıp esintideki arzuyu buldum.


Zamanla anlatamam bunu, hatırı sayılır bir ay. Deniz gözleri rüzgardır kirpikleri. Bakış bir gerçekliği taşır ardında sözlerin. Sözler demişken deniz zorla gemi taşır mı uçsuz dalgalarında? Davetkar bir edayla anımsatır Kızıldeniz'i. Zaman yaşanmışlığı temsil etmez ama keşfe dair meraklandırır beni. Neler bulunurdu rüzgarların ardında, kulağıma ne fısıldardı? Saçlarımı sertçe savuruşu dökülmeyen bir gizemi andırır. Uçsuz deniz bana yol gösterdi; en derinlerinden çıkardığı bir sandalla dalgalarının arasına aldı varlığımı. Hissettim o rüzgarlarda kendimi gerçeklere karşı acımasızlıklarımı.


Rüzgar olan kirpikleri saçlarıma karışmış. Sert esintiyle orada mücadele veriyor sanırsam yaşanmışlıkları temsil ediyor.


Ne zamandır kapıldın gerçeklerime?


Benim görmediklerim başkalarının gördükleri somutlukların en derinde kalmasına razıyım. Kalbim bir gemi yaşanmışlıkla alakası olmayan hatırı sayılır bir ayda. Gökyüzünde bulut olacak benim denizim. Yaşanmışlıkları gökyüzünde renklenecek.


Geminin arzusu atlattığı dalgalar olarak sayarmış. Sayılan tüm somutlukların savrulan düşüncelerin denizde boğulmasını isterim. Benim kaçışım rüzgarın, bahanem deniz, arzum son nefesim.