Çok yakındığım, gereksiz kullanıldığında sağlıksız iletişime ve zaman kaybına yol açtığını düşündüğüm, "Whatsapp'ta saatlerce yazışmak" konusunu ele almak istedim.



Whatsapp'ta yazışarak geçen günlerimiz, çağımızın en yaygın iletişim araçlarından biri olan bu uygulamanın hayatımızdaki önemini ve etkisini gösterir nitelikte. Ancak bu etkinin, zaman zaman bizi gereksiz yere meşgul ederek, günümüzün çoğu zamanını heba etmemize neden olduğu da bir gerçek.


Whatsapp, insanların iletişim kurmalarını kolaylaştıran ve hızlandıran bir uygulama olarak bu konuda öncü bir rol üstleniyor. Ancak bu uygulama, zaman zaman insanların dikkatini dağıtarak, iş veya özel hayatlarının diğer alanlarından kopmalarına neden olabiliyor.Whatsapp'ta yazışarak geçen saatler, aslında boşa harcanan zamanlar olarak görülebilir. Bu yazışmalar, gerçek hayatta yüz yüze görüşme ve iletişim yerine geçebilir ve insanlar arasındaki gerçek bağların zayıflamasına neden olabilir.Ayrıca, bu uygulama ile iletişim kurarken, insanlar genellikle yanıtlarını bekleyerek zamanlarını harcıyorlar. Bu da, iş veya özel hayatlarının diğer alanlarında yapılması gereken işleri ertelemelerine neden olabilir.


Mesajlaşmaları belirli saatlere sınırlandırmak, gruplardan çıkma ya da sessize alma gibi yöntemler hayatın diğer alanlarına zaman ayırmakta bize yardımcı olabilir. Bu sayede, insanlar zamanlarını daha verimli kullanabilirler özel hayatlarının diğer alanlarında yapılması gereken işleri aksatmadan tamamlayabilirler.