Bu ejderhalar ne zaman akıllanacak?
Kitap uzak bir gezegende yaşayan ejderhaların yaşadıkları gezegeni nasıl yaşanamaz bir yer haline getirdiklerini anlatıyor. Önce çoğalıyorlar, sonra ormanları kesip biçip evler, yollar, fabrikalar yapıyorlar. Ağaçları kesip şenlik ateşleri yakıyorlar, yiyip içip tüm kaynakları tüketiyorlar. Yaktıkları ateşler gezegeni ısıtıyor, buzullar eriyor... Diğer hayvanlara yaşayacak yer kalmıyor. Gezegenin diğer hayvanları kendilerine yaşamak için başka bir yer arıyorlar. Ejderhalar arkadaşları gitmesin istiyor, konuşup durumu tatlıya bağlıyorlar. Ejderhalar bir daha gezegenlerine zarar vermeyeceklerine dair söz veriyorlar. Alınan kararlar da kitabın sonunda açıklanıyor. Ağaçları kesmeyin, yabani hayvanların evlerine zarar vermeyin, sıcak hava üflemeyi bırakın, açgözlülükten vazgeçin... Saygı gösterin, geri dönüşümü ciddiye alın... Ah bu ejderhalar nasıl da akıllandı böyle!

Biz de dünyanın ejderhalarıyız. Yiyip içip zarar vermekten başka ne yapıyoruz? Kitap çocuklara gezegenimize nasıl sahip çıkacağımızı anlatıyor. Güzel bir dille, onların dikkatini en çok çeken şeylerden biri olan ejderhalarla. Kitapta konu çok güzel işlenmiş. Benim kitabı çok sevmemin bir nedeni daha var. Resimlemesi öyle güzel ki, her sayfası sanat eseri gibi. Renkler çok güzel seçilmiş. Çocukların dikkatini fazlasıyla çekecektir.

Kitap, İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkmış. Baskı kalitesi oldukça güzel. Kitabın kapağı konuyu çok güzel açıklıyor, içerikle uyumlu. Sayfa sayısı iki formadan biraz fazla (26). Sayfa sayısı ve konu itibarıyla 4 yaş ve üzeri çocuklar için uygun. Çocuğu olumsuz etkileyebilecek ögeler içermiyor.