Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz - Aziz Nesin
İsminin tılsımı desen değil. Yazarının Türkiye'nin bağnaz tarafıyla burun buruna gelişinin trajik hikayesi desen değil. Kapı gibi sanat, kapı gibi eleştiri. Yaşar Yaşamaz karakteriyle hepimizin hastane, okul, icra ve bilumum devlet işlerinde başımıza gelen absürt olayları, mizahi kısmı ağır basan yönüyle, bir o kadar da "ağlanacak halimize gülüyoruz" dedirten olaylar silsilesiyle anlatan hicivli eser. Bendeki yeri başkadır o ayrı, önerdiğim herkesteki yerinin başka olması ayrı bir mutluluk. Herkes yaşıyorsa ve muzdaripse bu olayları kimdir bize yaşatan sorusunu peyda eden ve ivedilikle cevabını siyaset ve menfaate bağlayacağımız ve ne yazık ki her şeyin son paye açık, meselenin görmezden gelinenlerden çıktığını yüzümüze vuran bir kitap.
Karakter olarak da unutulmaz bir detaylı anlatım var, çarpık düzen çarkında dönen, dönen ve sonunu biz okuyuculara bırakan eşsiz bir eserdi. Okuyunuz, okutunuz.
"Medeniyetin okulu, kursu mursu olmaz. İnsanın kendinde olmayınca ne yapsan boş.'' Türk vatandaşlarının genel sitemi haline gelmesi olası:
"Böyle yaşanır mı be!"