Fransız yönetmen Jean-Luc Godard, yazdığı iki senaryodan sonra emekli olacağını açıkladı. Bu açıklamayı, Hindistan’da düzenlenen Uluslararası Kerala Film Festivali’nin (IFFK) söyleşisinde yapmış olan Godard, kariyerinin gidişatı hakkında önemli noktalara da değindi. 85 dakikalık söyleşinin sonlarına doğru Godard, “Film hayatımı –evet, film yapma hayatımı- yazdığım iki senaryoyla bitiriyorum ve sonrasında 'hoşça kal, sinema’ diyeceğim.” sözleriyle emeklilik planları hakkında hayranlarının merakını giderdi.


Ünlü yönetmen emekliye ayrılmadan önce üzerinde çalışacağı iki proje hakkında detaylı bilgi vermedi. Ancak senaryolardan birinin adının Only Scenario, diğerinin ise Funny Wars olduğunu ifade ederek sevenlerini cevapsız bırakmamış oldu. Bahse konu filmlerin ne zaman çekileceği ise belli değil. Godard’ın, Serseri Aşıklar – À bout de souffle, Nefret – Le mépris, Çete – Bande à part, Çılgın Pierro – Pierrot le Fou gibi sinema tarihine iz bırakan filmleri ardından en son Le livre d’image filmiyle izleyici karşısına çıktığı bilinmektedir.


Fransız Yeni Dalga akımının öncülerinden olan Godard, bir önceki sene Lozan Kanton Sanat Okulu’nun (École cantonale d’art de Lausanne) (ECAL) düzenlediği Instagram canlı yayınına katılmış ve “koronavirüs günlerinde imgeler” başlıklı konuya dair çeşitli yorumlar yapmıştı.


Godard’ın IFFK ile yapmış olduğu söyleşinin tamamını yazının ana kaynağı olan https://filmloverss.com/jean-luc-godard-yazdigi-iki-senaryodan-sonra-emekli-olacagini-acikladi/ adresinden izleyebilirsiniz. 




Yazar: Dilara Aydın