Biliyorsun. Kaçıp durmaların bundan. Ama tutuyor yakandan, paçandan. Her halukarda buluyor seni. Hatırlatıyor kendini. Benden saklanamazsın. Beni unutamaz, yok sayamazsın. En fazla ne kadar uzağa gidebilirsin ki. Ben hep sendeyim. Düşüncelerinde, kabuslarında, gölgende. Yastığa başını her koyuşunda, kulağına gelen fısıltıda... Görmekten kaçtıkça, peşinde. Bir duysan bitecek belki de bu kovalamaca. Bir baksan, neden oluyor tüm bunlar.

Çok kalabalık değil mi? İçerisi, dışarısı. Yahu nerede soluklanacağımız kuytu, köşe. Her kafadan çıkan sesler, sesler arasından sızan sen. İnce, cılız ama tanıdık. Senin için çabalayan bir o. Ama sen gürültüyü ayıkla dur. Bırak bir kenara bitmez ayıklamakla. Taşlar çok fazla çıkamazsın işin içinden. Sen iyisi mi O'nu bul. O'nun sesine kulak ver, sözünü yükselt. Yoksa biteceği yok. Peşinden gelenler, gününe dolanlar, erteleyip durmalar. Sen bitirmedikçe bitmeyecek. Beklenen kutsal bir ân, özel bir günü de yok bunun. Başlamaktan, karar vermekten, çabalamaktan daha özel olamazda. Hala fırsatın varken.

Çünkü biliyorsun, birgün bitecek. Ne halde iken, tam da neye karar vermişken. Hangi iş, hangi umut, sevgi ya da sevinç yarıda kalarak. Sadece gerçek olan bu, bir gün bitecek.

Yarın, dur şimdi değil, bakalım olur bir vakit, yaparız dediğin ne varsa... Belki olmaz o vakit bir daha. Belki o cümleyi söylemeyeden, belki o kavgayı bitiremeden. Belki son bakışın, belki son sarılışın, belki son hatan telafi edemeyeceğin. Belki son iyilik fırsatı. Birçok belki, birçok ihtimal. Kesin olan tek bir ândasın. Bunu gördüğün, okuduğun o zamanda. O halde söz ver kendine. Ertelemekten vazgeç. Ân'a sahip çık. Sahip olduklarına, sevdiklerine, kalbinden geçenlere iyi bak. Her bakışın, gülüşün, sözün, iyiliğin... Bu son olabilir. En güzeliyle yap. Hatalarından arın, şuan yeniden başlamaya niyet et. En güzel son, yeni bir başlangıcın temiz adımlarında, iyiliğin ortasında, yapmak istediklerinle meşgulken bulsun seni. Nasıl bir insan olarak anılmak, tanınmak idiyse hayalin o hayatın sonuna gelsin. Geç değil, vakit çok değil. Her ân doğru an, doğru zaman.