Ne oldum, ne olacağım değil de insan, her şeyden önce "neyim" ve "kimim" sorularını sormalı bence kendine. Yoksa sonra ortaya böyle şuursuz hareketler çıkıyor. Bizden bir iki nesil öncesine ait ünlülerin, sosyal medyaya ve getirdiği kazanca bu kadar tepkili olması o kadar komik ki. Bir kısmı çağa ayak uydurmayı seçip güncel yöntemlere teslim oluyor, bir kısmı ise ona buna sallayıp saldırarak ses getirmeye çalışıyor. Hoş gelen seslerin büyük çoğunluğu tatlarını kaçıracak şekilde oluyor ya, hadi neyse.


Ortada düzgün bir eleştiri olsa tamam ancak duyduğumuz tek şey duvar yumruklayarak ağlayan birinin çırpınışları. Olabildiğince çirkin, olabildiğince hadsiz. Alenen "Çekemiyorum, para kazanma şekillerinin bu kadar değişmesine, alışık olmadığımız tarzların bu denli rağbet görmesine kuduruyorum!" dese inanın çok daha iyi olurdu. Durumun bu olduğu, herhangi bir alt metin aranamayacak kadar bariz çünkü.


Hiçbirimiz, en azından burada, "influencer"ların avukatı, fanı, eşi dostu değiliz. Bunu tamamen dışarıdan bir göz, interneti belli ölçülerde kendi yararına kullanmayı öğrenmiş biri olarak söylüyorum. Lütfen artık kendinizi küçük düşürmeyin. Sosyal medyanın elindeki gücü hazmedememek, içerik üreticilerini sürekli genelleyip aynı kefeye koymak size sadece zarar verir. Zaten çoktan bitmiş olan kariyerlerinizi daha da bitirmeyin. Bu kadar dar görüşlü, acınası davranmayın. Çünkü onlar yürüyüp gidecek, siz de "para kazanmak için" rezil olmaya, bu akla ziyan konuşmalara devam edeceksiniz.