Çay edebiyatı yapan/yapmayan dergiler
(5 yorum)Düzenli olarak takip ettiğiniz veya özellikle uzak durduğunuz dergiler var mı? Ben bir ara 46'lık dergisinde çok etkilendiğim bir yazı okumuştum, sonra nedense ısınamadım bir türlü dergilere :((
Dergiler artık içerikten çok pazarlama tekniği kullanıyor. Kapağa Franz Kafka fotoğrafını yapıştır iki üç tane Cemal Süreya, Özdemir Asaf'li kitap ayracı bir de poster ver sat. Bu yüzden daha amatör dergileri takip etmek güzel olur diye düşünüyorum.
Mızmız dergisini alıp okuduktan sonra hissettiğim sadece hüsrandı ama Kafka Okur ve 46’lık dergi öyle değil, çok çeşitli içerikleriyle bir sonraki sayıyı merakla bekleten, boş zamanımı ruhumu doyurarak değerlendirebildiğim, kahve eşliğinde okumayı sevdiğim seçeneklerden ikisi diyebilirim.
Bundan birkaç sene önce takip ettiğim dergiler vardı ama şimdi ekonomik kaygıların gölgesinde sayı çıkaran bir sürü renkli kağıt israfı olarak görüyorum onları. Bir derinlik bulamıyorum bu yüzden içeriklerinde. Yeni yazarlar mı keşfetmek istiyorsun Bubi sanat ne güne duruyor?
Muhit, Post Öykü, Şiir Versus, Dergah, bir zamanlar Muhayyel vardı. İzdiham var bir de. Notos, Şiar gibi bunlar haricinde popüler edebiyat beni ziyadesiyle soğutuyor. Kafkaokur biraz orta ama o da dahil Kafa mıydı bavul, Ot, mızmız, falan bunlara ne derseniz deyin içim ısınamıyor. Ben geviş getiren bir inekle edebiyatın naifliğini içselleştiremem.
1. Kafka okur
2. Kafa
3. Mavi
4.Ot
5.Masa bu dergileri düzenli takip etmeye çalışırım.
Bir tane akademisyen hocamızla tanışmaya gitmiştim ve kendisi tanışmamız şerefine Yedi İklim, Hece dergilerine beni abone etmişti. Onlar benden ücret talep edilmeksizin düzenli olarak adresime geliyor. Birde bana 6 sayı Buruciye dergisini hediye etmişti. 7. sayısını merakla beklerken Buruciye yayın hayatına 6. sayıdan sonra veda etti. Buradan o hocamıza çok selam olsun. Şimdilerde Bursa Uludağ Üniversitesinde Profesörlük görevine devam etmekte.