Nisan ve mayıs ayında raflarda okurları ile buluşmayı sürdürecek olan Kitap Eki Dergisi, 14. sayısında köy enstitülerini anlatıyor. Alkan Özdemir ve Erdal Büyüktaş’ın derinlemesine incelemeleri ile köy enstitülerinin tarihini ve kültürel yolculuğunu anlamak açısından oldukça önemli izler barındırıyor.


Dergide röportajı bulunan isimler arasında, editör ve yazar olan Zümrüt Bıyıklıoğlu, sinema alanı içerisinde Korkut Akın, Dark İstanbul’u anlatan Sami Dündar sayılabilir.

 

Öykü temasında yazanlar arasında Kenan Biberci, Özge Akdeniz, Nilgün Çelik ve Ezgi Özsan gibi isimler mevcuttur.


Bunun yanında çocuklar için çeşitli kitapların analizleri ve okuyuculardan gelen ‘’Bize Gelenler’’ kategorisi yer almakta.


Ayrıca, derginin 14. sayısında yazan isimlerin genel listesi ise şöyle:


Alkan Özdemir, Adnan Saracoğlu, Aynur Kolbay, Burcu Karakoç, Damla Karakuş, Doğuş Sarpkaya, Erdal Büyüktaş, Ezgi Özsan, Irmak Şahinoğlu, K. Kıymet Bilir, Kamuran Kaya, Kenan Biberci, Korkut Akın, M. Şeref Özsoy, Merve Okçuoğlu, Meryem Ermeydan, Mesut Kara, Nazlı Berivan Ak, Nil Cihan, Nilgün Çelik, Nilüfer Altunkaya, Özge Akdeniz, Özge Arıkal Gönül, Özlem Şirin, Seda Elhan, Serkan Murat Kırıkcı, Serkan Parlak, Servan Altıkanat, Tolga Aras.


Derginin 14. sayısı kitapkolektifi.com'da %40 indirimle okurlarını bekliyor olacak. Detaylı bilgi için https://kitapeki.com/kitap-eki-dergisinin-14-sayisi-cikti/ adresine göz atabilirsiniz.





Hazırlayan: Dilara Aydın