Melek Ganga, cennette İndra'nın mekânını ziyarete gelmiş. İçeriye girdiğinde birçok kral oradaymış. Yanlarına yaklaşıp onlara selam verirken rüzgardan göğsü açılmış ve Mahabbişek hariç herkes başını önüne eğmiş. Bu durum Mahabbişek'i cezbetmiş. İndra, Mahabbişek'e dönüp: "Sen cennette yaşamak için henüz uygun değilsin arzuların ve isteklerin seni ele geçirmiş. Dünyaya in ve duygularını yaşa. Erdemini, ahlakını kazanıp buraya gel." Ve Ganga'ya dönüp: "Ganga, onun bakışları seni etkiledi ondan zevk aldın. Sen de dünyaya in ve bu sevgiyi deneyimle, sonra cennete gel bak bakalım aşk sevgi senin sandığın gibi mi?" demiş. Bunun üzerıne Mahabbişek ve Ganga dünyaya yollanır. İkisi de dünyada bedenlenir. Mahabbişek, Şantan'a olarak, insan kral olarak can bulur. Şantan, zamanında insan olduğu ve bu halde cennete vardığı için cennetten geldiğini hatırlamaz. Ama Ganga bir melek olduğu için her şeyi hatırlıyodur. Ganga, Şantanla karşılaşacağı o günü bekler. Ne de olsa dünyaya onunla bir aşk yaşamak için gelmiştir. Şantan, sıkça nehrin kenarına gelir ve avlanır. Ganga, her seferinde onun nehir kenarına gelip onu görmesini ister. Bir gün Şantan Ganga'yı görür ve büyülenir. Ganga cennetteki kadar güzeldir. Şantan oracıkta ona aşık olur ve evlenme teklif eder.

Ganga ise ona şunu der: "Seninle evlenirim ama tek bir şartım var ne olursa olsun yaptığım hiçbir şeyi sorgulamayacaksın bana güveneceksin ve beni olduğum gibi kabul edeceksin" Şantan gözü kapalı kabul eder ve evlenirler.

Bir süre sonra Ganga hamile kalır ve bir erkek çocuk doğar. Ganga onu bana ver der koşarak nehre gider ve çocuğu boğarak öldürür. Şantan bunu görünce büyük bir kedere boğulur ama konuşamaz çünkü sorarsa Ganga onu terk eder. 

Bir süre sonra Ganga yine hamile kalır ve çocuk doğar. Yine aynı şekilde çocugu nehirde boğar. Bunu tam 7 kez yapar. 8. çocuk dünyaya geldiğinde Şantan artık dayanamaz ve "nasıl gaddar bir insansın ki 7 çocuğumuzu birden boğdun ve artık durmalısın" der. Ganga der ki aşkımız sevgimiz birlikteliğimiz bugüne kadarmış. Sen karşındaki beklentini karşıladıkça onu seviyosun der ve hikâyeyi anlatmaya başlar.

Zamanında Vasular gökyüzünde kanatlarıyla süzülürken bilge Vaşişta'nın yanında bir inek görürler adı Nandini.

Vasular ona yaklaşır ve bu kadar güzel muazzam bir canlıya sahip olmak ister aralarından bir tanesi: "Hadi bunu alıp götürelim" der o Vasu. "Bu bilgenin ineği onu almak bize yakışmaz" der diğer Vasu. İlk konuşan Vasu der ki: "Biz semavi canlılarız ve bunu bilgeden daha çok hak ediyoruz" ve ineği tam çalacakken Vaşişta gelir ve der ki "siz bir bilgenin ineğine mi göz diktiniz? Dünyaya bir insan olarak gelin ve insan bedenini taşımak zorunda kalın, bu bedenin içinde diğer ölümlüler gibi bu dünyayı adım adım gezin, hırsızlık yapmak nasıl bir şeymiş görün" der.

Vasular Ganga'nın dünyaya ineceğini duyarlar ve ona derler ki "Vaşişta bizi lanetledi bizi sen doğur ve henüz bebekken bizi boğarak öldür ki bu dünyada insan olmak zorunda kalmayalım." İşte o çocuklar vasulardı ve 8. çocuk o ineği çalan Vasu'ydu.


Anlıyor musunuz ?