Yapı Kredi bomontiada, 2017 yılında kurulan ve sanatçılara galeri sisteminden farklı bir destek yapısı oluşturabilmeyi hedefleyen BüroSarıgedik beraberliğinde yıl boyunca bir dizi sergiye ev sahipliği yapacak.

Seri kapsamındaki ilk sergiler, 8 Nisan - 8 Mayıs 2021 tarihleri arasında Eda Çekil’in “Aile Albümü” başlıklı kişisel sergisi ile on üç sanatçının farklı dönemlerinden eserlerin yer aldığı “Tutunmak” isimli karma sergi Yapı Kredi bomontiada ALT’ta Beyaz Oda’da salıdan cumaya 12.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebiliyor.

Sergide tutunmak kavramı etrafında Murat Akagündüz, Meriç Algün, Vahap Avşar, Asnax, Ergin Çavuşoğlu, Nejad Devrim, Selma Gürbüz, Gülsün Karamustafa, Gülşah Mursaloğlu, Michael Rakowitz, Ekin Saçlıoğlu, Güneş Savaş ve Viron Erol Vert'in eserleri yan yana gelmektedir. BüroSarıgedik “Sergi, geçtiğimiz yıl pandeminin getirdiği duygusal ve fiziksel zorluklara rağmen çalışmaya ve üretmeye devam eden sanatçıların kendilerinden ilham alarak tasarlandı.” sözleriyle çıkış noktalarını ifade etmiştir. Tutunmak kavramı ile bu sergi, sanatçının hayatla sanatı mekân-zamansal bir yapıda kesiştirmesini seyirciye sunmaktadır.


Sanatçı ve eğitmen Dilek Winchester, Sanat Dünyamız’ın Mayıs - Haziran sayısında yer alacak Müesseseler ve İnce Şeyler başlıklı yazısında ve sergiden şöyle bahsediyor: ”Aile albümlerini, aile ve evlilik kurumunun kadrajına alan sergideki eserler, kuşaklar arası deneyim paylaşımı, sanatçılar arasında süregiden etkileşim, feminizm ve eleştirel teori gibi farklı aktarım hatlarını birleştiriyor ve bazı tarihsel anları ve sanat eserlerini hatırlamak için de bir köprü görevi görüyor. Sanatçı, farklı rollere bürünmekten ve kendi temsillerini kullanmaktan geri durmayarak sanat yapma ediminin dinamik yapısına dair bir okuma sunuyor.”


Detaylı bilgi için:

http://www.sarigedik.com/

https://yapikredibomontiada.com/


Kaynak:

https://kulturlimited.com/yapi-kredi-bomontiada-ve-burosarigedikten-sergi-dizisi/


Görsel: Eda Çekil - Annemin Ardından I



Hazırlayan: Özge Altıntop