Sigarayı uzatır mısın?

Sigarayı uzattım ve yatakta yatarken tavanı izleyerek sigaralarımızı tüttürmeye başladık. 

Konuşmamız lazım dedi, eskisi gibi sevişmiyoruz, bir şeyler değişti sanki

-Bilmiyorum, olabilir.

+Sıkıntın ne benimle paylaşmıyorsun bile artık, bir hata yaptım ki bana göre hata bile değildi, insanları ilk hatasında siler misin, hiç mi vicdanın yok, hem konuştuğumuzdan beridir de aynı hatayı tekrarlamıyorum, aş artık lütfen, bize zarar veriyorsun.

-Aştım sanırım, bilmiyorum.

+Aştıysan bu tavrın ne peki, neyin cezasını çektiriyorsun bana, ne istediysen yapmadım mı, söylesene yapmadım mı ? Ne dememi bekliyorsun, güzel vakitler geçirip sonra başa dönmekten bıktım artık, sürekli diken üstündeyim, aklımı kaçıracağım gerçekten aklımı kaçıracağım.

-Kaçırmazsın merak etme.

Ayağa kalktı, sabah güneşi yeni doğuyordu.

+Ne demek kaçırmazsın, benimle dalga mı geçiyorsun. 10 gündür bir iyi bir kötü, yanındayken dünyanın en mutlu insanıyım sonra bir an geliyor öyle bir an ki her şey ters düz oluyor, bir şey hissedemiyorum, beynim uyuşuyor, çıldıracağım hatta çıldırdım bile, bir anda bana bağırıp bir anda susamazsın, yanımdasın şu an ama bir şey bile diyemiyorsun, o ağzı çok laf yapan adama noldu neden konuşmuyorsun diyecek hiçbir şeyin mi yok.

-Evet, diyecek bir şeyim yok.

+Ne yapmamı bekliyorsun, eve kendimi mi kitleyeyim ha, senden başkasını mı görmeyeyim, ne yapayım söyle, seni kaybetmemek için her şeyi göze almadım mı ? Şimdi karşıma geçip hiçbir şey demiyorsun, ben sana geldikçe benden kaçıyorsun, ne amaçlıyorsun, küçücük bir olaya takılıp kaldın ve bu yataktan dışarıya çıkmıyorsun, ne yapayım daha sana ben, ne istiyorsun benden ?

-Bir şey istemiyorum.

+Madem bir isteğin yok, bu halin ne, eski sen nerdesin, sen bana daha büyük ayıplar yapmadın mı ? Oturdum düşündüm üzüldüm ve dedim ki hayır ben bu adamı kaybedemem, çektim içimi unuttum gitti, sen neden unutamıyorsun, benden bu kadar mı kolay vazgeçiyorsun, madem vazgeçecektin neden her bağırıp kalbimi kırdığında karşıma geçip benden binlerce kez özür diledin, anlamıyorum seni anlamıyorum, kasıtlı mı yapıyorsun, oyun mu oynuyorsun benimle ?

-Kasıtlı yaptığım bir şey yok, oyun da oynamıyorum.  

+ Hayır hayır ben ne olduğunu çok iyi biliyorum. Kaçıyorsun, ilk gördüğün engel de kaçıyorsun, işler iyiye giderken bir sıkıntı yok, senden iyisi senden yakışıklısı senden özgüvenlisi yok ama işler biraz beklediğin gibi gitmediğinde birazcık saptığında savaşmıyorsun, kaçıyorsun. Her şeyi kontrol etmeye çalışıyorsun ama kendini kontrol edemiyorsun, her yere dağılmış, paramparça bir adamsın, o kadar dağılmışsın ki hayatına biri girince biraz toplanmaya başladığında hemen kaçıyorsun, neden, ben söyleyim ortaya çıkacak adamdan korkuyorsun bir bütünden korkuyorsun. Suçu başkalarına atmak kolay dimi, günün sonunda ben yaralı bir adamım bana dokunmayın demek kolay dimi, işine geliyor bu. Sorumluluklarından kaçıyorsun, içten içe kendinden öyle bir korkuyorsun ki, kendine karşı öyle bir nefretin var ki, birinin sevgisine layık görmüyorsun kendini. Biri severse ve insanların bana acıması geçerse gerçek beni görürler diye korkuyorsun. Berbat bir haldesin çünkü. Ama hata bende en başında bana bizden olmaz dediğinde çabalamamalıydım, seni bu lanet evde bırakıp gitmeliydim. Geceleri kafayı yiyip kafanda mı kuruyorsun, burda gebermeliydin tek başına, çünkü bunu istiyorsun, bunu hakettiğini düşünüyorsun. Sana farklı bir dünyanın varlığını göstermeye çalıştım fakat günün sonunda burdan, kendi dünyandan bile çıkmayı istemiyorsun.Lanet olsun, lanet birisin, hayatına giren herkesi harcıyorsun sonra neden böyleyim diye sızlanıyorsun, kendi hayatının direksiyonunu eline al, bir şeyler yap bir şeyler söyle, geç karşıma ben buyum de, bir tepki ver seni aşağılık herif hala karşımda durmuş gözlerimin içine bakıp hiçbir şey söylemiyorsun.

-Benden değişmemi isteyen sendin.

+Senden değişmeni falan istemedim aptal herif. Bana çok yükleniyorsun, aşalım bunu seni kaybetmek istemiyorum dedim. Beni hayatına giren fahişelerle karşılaştırma ben kötü bir şey yapmadım dedim. Sadece arkadaşlarımla bir şeyler içmeye gittim, bir daha gitmeyeceğim benim için önemli olan sensin dedim. Evet beni korkuttun, her hareketimi düşünmek istemiyordum, çünkü cehenneme çevirmek istemedim hayatımızı, hatta dedim ki senle cehenneme bile giderim ama sen ne yaptın, sen ne yaptın söyle. Dün gece benimle tatil planları yapıp eğlenirken bir anda arkadaşlarımla buluşmaya hangi elbiseyle gittiğimi sordun. Çünkü manyaksın, klinik bir manyaksın hem de.

-Benim için ne giydiğin önemliydi.

+ Hayır daha fazla katlanamıyorum, daha fazla yapamıyorum, çok büyük acılar çektiriyorsun bana ve bunu istemiyorum. Gördüğüm en zeki, en duygulu ve en hayat dolu adamsın istediğinde yapamayacağın hiçbir şey yok ama hala sana acımamı bekliyorsun. Yeter artık saçmalıkların, burada sana acıyıp seni kurtarmaya çalışmayacağım, bana haksızlık. Sana, senin saçmalıklarına yeter.Ne halin varsa gör, burada kendini öldürüyorsun. Ne halin varsa gör, ben gidiyorum. 

Eşyalarını topladı, hızlıca kapıyı çarpıp çıktı.

Bir sigara daha içip uykuya daldım. Uyandığımda kimse yoktu, telefonuma baktım kimse aramamış ya da mesaj atmamıştı. Düşündüm, hayatımdaki en hakiki konuşmalardan biriydi, haksız da sayılmazdı, suçlu mu, bilemiyorum ben hem katil hem de maktüldüm.