Yılın filmi Oppenheimer falan değil arkadaşlar, ya da sezon boyunca kafa kafaya yarıştığı Barbie asla değil. Scorsese dedemizden ve komşu Yorgos Lantimos'tan özür dileyerek, yılın en iyi filminin Bastarden olduğunu söylemek istiyorum. Ve bu sene Bafta, Altın Küre, Oscar kime giderse gitsin en iyi erkek oyuncu ödülünün sadece Mads Mikkelsen'in hakkı olduğunu düşünüyorum. Sinefil olmanıza gerek yok, sinemadan hatta sanatın hiçbir dalından anlamanıza gerek yok. Koltuğunuza yaslanın ve kendinizi bu filme bırakın. O size iyi bir hikaye anlatacak ve sizi tatmin edecek. Yönetmenlikse yönetmenlik, oyunculuksa oyunculuk, senaryoysa senaryo, kurguysa kurgu, prodüksiyon tasarımıysa prodüksiyon tasarımı, kostümse kostüm, makyajsa makyaj, sinematografiyse sinematografi! İşte feraset, işte asalet, işte saf tertemiz sinema! 


2000'lerin başındaki senaryoları ne kadar özlediğimi ve son yıllarda artık böyle senaryolar yazılmadığını düşünürken, ve hatta bu düşüncelerle 'hiçbir derdim yokmuş gibi' mütemadiyen kederlenirken, yabancı bir sinema yazarının coşkulu bir yazısına rastladım. Bastarden'i yer ile gök arasında nereye koyacağını şaşırıyordu. Ve Bastarden'i yıldız yağmuruna tutuyordu. Günlük telaşlara kapılıp bu yazının gazına fazla gelmedim ve onu unuttum. Birkaç gün sonra yerli eleştirmenlerden H. İbrahim Sağlam'ın bu filme 5 üzerinden 7 verdiğini okudum. Dedim ki artık izlemeliyim. Tam anlamıyla büyülendim.

Resmen 2000'lere döndüm. Dönüp dönüp izlediğim, özlem duyduğum eski yıllardaki sinema tutkusunu, anlatım tarzını bu filmde buldum. İlaç gibi geldi derler ya, tam öyle oldu. Parol değil, Arveles, Dexpass başka bir şey bu. Bilmiyorum. Alternatif bir evrende bir hastanenin aciline girseydim ve şikayetimi hiç dile getirmeden, "bana atom serum yapın, ekg çekin!" deseydim. Ve acildeki tüm doktorlar her şeyi bırakıp bana koşsaydı, "ey yüce hasta, işte atom serumun bak ne kadar da sarı, işte ekg raporun, biz senin rızan için buradayız ve ancak senin cimere şikayetinle helak oluruz" deseydi ancak bu kadar tatmin olurdum. Kaçırmayın. İzleyin.