Aslında bakılırsa günü gününe yaptığım bir şey yok. Başlıklarımın ekseri olarak bu kategoride oluşu işin kolayına kaçmaktan ya da bir başka edebi metne konu olacak olsa bile yazımı doğru bir sınıfa dahil edememek kaygısı taşımaktan ötürü en sıradan sınıf olanda yayınlıyorum. Bu bana serbest bir alan sunmakla kalmıyor aynı zamanda sizin haberiniz olmayan fakat benim farkında olduğum kaygılarımın da üstünü örtüyor. Bir çeşit manipülasyon bu yaptığım. Hayat her zaman böyle değil mi ki? Yoksa tüm her şeyi açık seçik bir şekilde yaşamaya kaçımız tahammül edebilirdik. Hep bir kendimizi ispat ve dış olgular tarafından fark edilme arzusu ile yaşama devam etmiyor muyuz? Kendi zihnimizin bize fark ettirdiği durumumuzu gördüğümüzde bundan kurtulmanın yollarını aramıyor muyuz?

Bak yine bir şeyleri sorgulayıp tüm dikkati başka yere yöneltiyorum. Bu da bir kaçış stratejisi olsa gerek. Zihinleriniz bunlara cevap aramakla meşgul olmasa ben böyle bir platformda adım başta olmak üzere tüm gerçekliğimi nasıl gizlerdim yoksa.

Hem siz benim sahiciliğimle ne denli ilgilisiniz de ben böylesi bir yanılgıyla kendimi manipüle ediyorum. Şayet başka bir kategoride bu yazıyı kaleme alsam başlık olarak "Manipülasyonların Kaldırılması" derdim. O da tarihi bir gerçekliğin kelime oyununa tekabül ederdi ki belki kimse farkına bile varmazdı.