Agnes Varda klasiklerinden birini sizlere tanıtmak isterim. Orijinal ismi "Cléo de 5 à 7" olan filmimiz Cleo isimli bir ses sanatçısının saat 5 ile 7 arasındaki sürecini anlatıyor. Filmin açılış sahnesi tarot kartları ile yapılıyor ve filmin yalnızca renkli kısmı burası. Ellere olan vurgusu dikkat çekici ve çok güzel. Varda filmlerinde dikkatimi çeken bir detaydır bu. Ellere zaman zaman yakın çekimi kesinlikle çok zarif duruyor.
Filmdeki yaşanılan duygu değişimleri de çok net bir şekilde izleyiciye aktarılıyor kesinlikle. Cleo'nun yalnızca iki saatine tanıklık ediyoruz. Ama aslında tüm hayatını biliyormuş hissi ile filmi bitiriyorsunuz.

Agnes Varda filmlerini çok seviyorum, dingin ama inanılmaz doyurucu sahneleriyle insana müthiş bir keyif veriyor. Bu filmde de bunu hissediyorsunuz. Ayrıca bol bol Paris sokaklarında gezip, sizler de bu manzaradan yararlanıyorsunuz.

Fonda çalınan müzikler, söylenen şarkılar; o döneme ait giysiler ve o atmosfer sizi içine çekiyor. Güzel ve şık kadınlar, kulağa melodi gibi gelen Fransızca konuşmalar ve siyah beyaz bir başyapıt. Adeta insanı o döneme götürüyor.

Cléo sanatsal açıdan mutlaka izlenmesi gereken bir film. Gerçi Agnes Varda filmleri ve belgesellerinin hepsi için aynı şeyi söylemek mümkün bana kalırsa.

Bir kadın elinden, bir kadının iki saatini anlatan güzel ve başarılı bir film izlemek isterseniz şayet; Cléo kesinlikle bunu size mümkün kılacaktır.