Hollwood Yabancı Basın Birliği (HEPA) tarafından verilen 78. Altın Küre Ödülleri, 28 Şubat gecesinde yapılan ödül töreni ile sahipleriyle buluştu.

Pandemi koşullarından dolayı Amy Poehler ve Tina Fey töreni ayrı ayrı New York ve Los Angeles bağlamından eşzamanlı bir şekilde sunarak mesafelere meydan okudular. Ödül töreni Türkiye saati ile gece 4.00'da GAİN'de canlı olarak yayınlandı.


Ayrıca sunucular, HEPA üyeleri içinde hiç siyasi bir temsilcinin bulunmaması ve siyahi oyuncuların HEPA seçimlerinde aday gösterilmemesine karşı bir konuşma yaparak artık bir değişim zamanının geldiğini düşündüklerini ifade etmiştir.


Oyuncu, senarist, yönetmen ve yapımcılara verilen Cecil B. DeMille Ödülü’nün bu seneki kazananı daha önce iki Oscar ve yedi Altın Kürenin sahibi olan aktivist Jane Fonda oldu.


Carol Burnett Ödülü Norman Lear’a, yönetmen dalında verilen Altın Küre Chloe Zhao’ya verildi. Aynı zamanda Zhao’nun Nomadland filmi drama kategorisinden En İyi Film ödülünü aldı.


Sacha Baron Cohen, Borat Susequent Moviefilm ve The Trial of the Chicago 7 filmindeki performansı sebebi ile aday olduğu Altın Küre Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

Ayrıca Borat Subsequent Moviefilm komedi veya müzikal kategorisinde En İyi Film ödülüne layık görüldü.


Kariyerinin başlangıcında oldukça yükselişte olan isim, Anya Taylor-Joy, The Queen’s Gambit ile En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.


Andra Day drama kategorisinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan ilk siyahi kadın oyuncu oldu.

Rosamund Pike, Care A Lot filmindeki oyunculuğu sebebi ile En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.


Aynı zamanda, geçtiğimiz yıl vefat eden Chadwick Boseman da Ma Rainey’s Black Bottom’daki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında ödüle aday gösterildi, Chadwick Boseman geçtiğimiz sene vefat etmiş olduğu için ödülü almaya Boseman’ın eşi geldi. 


Yabancı Dilde En İyi Film ödülünü ise Minari aldı. Minari filminin, Amerikan yapımı olmasına karşın içinde çok fazla Korece konuşma geçtiği itirazından dolayı ‘’yabancı film’’ kategorisinde oluşu çok tartışılmıştı. 


 The Crown, The Queen’s Gambit ve Schitt’s Creek En İyi Dizi ödülünün sahibi oldu.


The Crown diğer iki dizi arasından, drama kategorisinde hem En İyi Kadın Oyuncu hem de En İyi Erkek Oyuncu ödülü olmak üzere iki ödül alarak sıyrılmış oldu.


78. Altın Küre Ödülleri’nde kazananların listesine ana kaynak, https://filmloverss.com/78-altin-kure-odulleri/ adresinden ulaşabilirsiniz.




Yazar: Dilara Aydın