Severek izleyeceğinizi tahmin ettiğim bir güzel yerli film önerimi yine sizlerle paylaşmak isterim.

Henüz çocukken samimi arkadaşlıkları olan bir erkek bir kadın, çocukluktan yetişkinliklerine kadar birer oyun şeklinde karşılıklı olarak birbirlerinin cesaret, sevgi ve sınırlarını zorlayan iddiaları gerçekleştirirken yaşanan zorluklar- sevinç ve heyecanı bu filmde izlerken göreceksiniz. Bu iki güzel arkadaş aynı zamanda birbirlerini çok sevmektedirler.

Murat, üniversiteden mezun olurken Duygu'ya evlenmek teklifi eder; fakat beklemediği bir cevapla karşılaşır. Duygu kendini evlenmek için hazır hissetmemektedir, gerçekleştirmek istediği hayalleri vardır. İki aşık bir anlaşma yapar; eğer beş yıl sonra ikisi de bekarsa evleneceklerdir.

Başroldaki kızın ALS hastalığı vardır ve bu hastalık filmin sonuna kadar artmaktadır. Sevgilisi bunu geç öğrenmekte ve buna rağmen ondan vazgeçmiyor. Filmin final sahnesi muhteşem.

Başrollerde Özge Özpirinçi (Duygu) ve Buğra Gülsoy (Murat) var. Yönetmen Andaç Haznedaroğlu, Yapımcı Necati Akpınar.

Filmde kullanılan müziklerden biri MFÖ'nün solistlerinden Mazhar Alanson'un seslendirdiği Yandım Yandım isimli şarkıyı benim ilk kez Ekmek Teknes isimli güzel dizideki bir aşk ve ayrılık sahnesinde izleyerek dinlemiştim. Bu müzik parçası filmde bir kaç kez kullanılıyor.

NOT:
Oyuncu Özge Özpirinçci'nin uzun süredir ALS hastalığı ile mücadele eden babası Kadri Emrah Özpirinçci geçen Perşembe günü hayatını kaybetti. 2017 yılında vizyona giren "Acı Tatlı Ekşi" filminde ALS hastası bir kadını canlandıran ünlü oyuncu yaşadıklarını anlattı. (Hürriyet) 16 Ekim 2023