"zor zamanlarıma eşlik eden, onları kendi derdi gibi gören, yanımda olan insanları bir kutuya koyup sır gibi saklamak istiyorum."

ruhuma sarılmayı bilen kişilerle bu dünya dediğimiz yer, daha yaşanılır kılınıyor. görmeyi bilmediğim yerde bana bakabilmeyi, atmaya cesaretimin olmadığı adımlarda beni arkadan iterek güç veriyorlar. içime ektiğim o tohumları suluyor, sözleriyle ışık olup ısıtıyorlar, sevgi sözcükleri ile beraber bahçem büyüyor ve genişliyor. açılan her bir filiz ile bağlanıyorum aslında onlara. olmasalar da hep yanımda en derinlerimde, biliyorum oradalar. hissettiklerimin yolunu çizemiyorum. kendimi "yeterli" görmüyorum, sürekli anlaşılır olmak, bunlarda geçecek diye verdiğim telkinlerin üstüne daha da ekleyerek artmasını izliyorum. hiçbir gece, gece olarak kalmadı ama aydınlıkta karanlığı yaşıyorsak? o karanlıktan nasıl çıkacağız? yalnızlığı severken yalnız bırakılan taraf olmak can sıkıyor. elini uzattığın elin seni itmesi... sarıldığın o dalın kuru olduğunu fark etmeden güvenerek sarılman ve saniyeler içinde yere çakılmak. ilk başta ne olduğunu anlayamazsın. düştüğünü fark ettiğin an, ah keşke! dersin ama çoktan kırılmıştır, canın yanmıştır. ama kal biraz öyle ders olsun, yaşa o acıyı ki kalktığında tekrar çakılma!

"ağlamak ruhu temizler'' dün bir kitap okuyordum ve kahramanla bu kadar empati kurmanın ötesine hiç geçmemiştim ama sonra okuyup planladıkça, hayatım ve kendimle olan durumumla bir yüzleştim. korkmadan o farkındalıkla yüzleşmek çok zor ama işte buradayım. insan asla hissettikleri için suçlu hissetmemeli fakat ben bununla sürekli savaşıyorum. hissettiğin her şey için bu geçerlidir. "ağlamak ruhu temizler.'' çok fazla hissettiğin ve "duygusal” olduğun için asla "kötü” hissetme. insanın duygularıyla bağlantı kurabilmesi başına gelebilecek en zor ama en tatlı şeydir. hepimizin günleri diğerlerinden daha kolay ya da zor, ama bu şekilde sürekli gelişiyor ve büyüyoruz. tıpkı hepimizin uyarıcılara karşı aynı tepkiyi vermediği gibi, hepimiz aynı şekilde hissetmiyoruz ve kendimizi ifade etmiyoruz. kendini ifade etmenin ve hissetmenin yolunu bul.