"Düşünce, sanat, yaşama aşkı, hepsi sende toplandı. Hepsi senin hüviyetinde birleşti. Senin dışında düşünmemek hastalığına müptelayım."


"Kendi kendime biz gurbetin insanlarıyız diyorum. Mesafelerin terbiye ettiği insanlar..."


"Vücutlarımız, birbirimize en kolay vereceğimiz şeydir. Asıl mesele, birbirimize hayatlarımızı verebilmektir. Baştan aşağıya, sadece bir aşkın olabilmek, bir aynanın içine iki kişi girip oradan tek bir ruh olarak çıkabilmektir."


"Elbisem çok eski olsun... Fakat bahçemde en iyi güller yetişsin."


"Atıl, diyordu. Atıl bu ava; yan ve yaşa!... Zira aşk yaşamanın tam şeklidir."


"Çoğumuz seyahat eder gibi, benliğimizden kaçar gibi okuyoruz."


"O gün büsbütün güzeldi. Hiç yaşamamış şeyler gibi güzeldi.

Hayatın eşiğinde, düşüncenin eşiğinde son bir defa gördüğümüz şeyler gibi güzeldi…"


"Asıl mühim olan şey insandır. Gerisinden bana ne?.. Belki bir insan hayatı zamanın fırınında ateşe attığımız bir kağıt kadar çabuk yanıyor. Belki hayat, hakikaten bazı filozofların dediği gibi, gülünç bir oyundur. Tam bir ümitsizlik içinde bir yığın karar kılıklı tereddüt ve küçük, ümitsiz savunmalardır, hatta hülyadır.

Ama, gerçekten yaşamış bir insanın ömrü yine mühim bir şeydir. Çünkü ne kadar gülünç olursa olsun, biz yine hayatı tam inkar edemiyoruz. Onda kafamızın vehimleri olsa bile, iyi, kötü diye kıymetler arıyoruz. Aşka, ihtirasa yer veriyoruz. Sanatkârcasına yaşamanın, küçük hesap ve israflarda kaybolmanın farklarını buluyoruz."


"Uykularından, yattığı zamandan daha yorgun kalkıyordu."


"Yolun büyüğü, küçüğü yoktur. Bizim yürüyüşümüz ve adımlarımız vardır."


"İnsanın sevdiği bir ev olunca, kendisine mahsus bir hayatı da olur."


"Madem ki hayat denen piyango beni teşkil eden âdem parçasına isabet etmiş. Madem ki kainat, her zerresiyle benim için canlanmış, o hâlde duyguların ve duyumların cennetinde, bu acayip Walt Disney oyunundan sonuna kadar payımı almalıyım."


"Bizim memlekette en rahat yapılan iş de budur, konuşmak."


"Tebessüm şahsiyetin yarısıdır."