Saçlarını rengarenk boyamak isteyen küçük kadın, sen her zaman gökkuşağının renklerine tutundun. Şimdi yine aynısını yapacaksın. Anneni kanserden kaybettin. Çok yoruldun, bitkin düştün. Annenin cenazesinde sapasağlam ayaklarının üstünde durdun, senin yıkılmanı bekleyen herkese inat yere daha güçlü bastın. Babana boyun eğip, itaat etmek yerine kendi doğrularına inandın. Sana “dik başlı” diyecekler, bırak desinler. Kendi yolundan ayrılma.

Küçüğüm, sen kırıldığın yerden çiçek açacaksın, biraz sabret. Önce sana acıyacaklar, iyiliğini düşünüyormuş gibi yapacaklar, inanacaksın ve inandığın yerden paramparça olacaksın. Merak etme yanındayım, kendine inandığın sürece içinde var olacağım.

Hayallerini elinden alacaklar, sen sakın onlardan vazgeçme. Sana kaşığın ucuyla sevgi verecekler, kocaman kepçeyle geri alacaklar. Güvendiğin her insanın seni nasıl harcayacağını öğreneceksin. İnsanlara güvenin azalacak ama üzülme kendine inancın artacak.

Sana, “şarkı söyleme,” diyecekler, sen inatlarına dans edeceksin. Müziği duymayanlar, delirdi sanacak daha çok haykıracaksın. “Kadınlar öyle her şeye gülmez,” diyecekler, sen saçlarına taktığın papatyalarla kahkahalar atacaksın.

Baban yüzünden aşka inancın azalacak ama bir adam sana aşkı öğretecek. Annen hakkında kötü konuşacaklar, sen annenin izinden gideceksin. Okula gitmene izin vermediler küçüğüm, kendi emeklerinle meslek sahibi olacaksın. Çok güçlü bir kadın olacak, ruhunu ilmek ilmek iyileştireceksin.

Yaşadığın ev hapishane olacak, kurtuluş anahtarı senin ellerinde. Kız kardeşinden bir süre ayrı kalacaksın, eksik hissedeceksin, sabırlı ol koşarak kollarına gelecek. Hayat sana çelme attığında kendine tutunarak ayağa kalkacaksın. Öyle güçlü olacaksın ki kimsenin seni kırmasına izin vermeyeceksin.

Saçlarını hayalindeki gibi rengarenk boyayacak, özgürlük şarkıları söyleyeceksin. Şartlar kafanı karıştıracak, aklın yorulacak. İzin ver biraz dinlensin. Tutunduğun dalları ellerin kan revan içinde kalana kadar tutma, bırak gitsin. Kim olduğundan, ne olacağından sen sorumlusun, başkası değil. Geçmişinden korkmayı bırak, zaman geleceğe doğru akıyor. Ve benim güzeller güzeli küçüğüm, kendini her koşulda sev, kendini sıkıca kucakla.