8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü olması sebebi ile Altyazı Sinema Dergisi kadın sinemacılar ile ilgili olan sayılarını 1 hafta boyunca ücretsiz erişime açtı. 


Derginin erişime açılan sayılarında Agnes Varda, Claire Denis, Jeanne Moreau, Chantal Akerman gibi isimlerin yer aldığı göze çarpmaktadır. Bunun dışında erişime açılan 7 sayı içerisinde oldukça geniş bir periyotta gerek film, oyuncu, yönetmen veya senarist olmak üzere birçok kadın sanatçı da yer almaktadır. 


Altyazı Sinema Dergisi 2001 yılı Ekim ayı itibarıyla aylık olarak yayımlanmaya başlamış ve film eleştirisinden analizine kadar çeşitli yaklaşımlar ile yayım hayatını sürdürmüştür. 


‘’Sinema üzerine düşünen bir dergi’’ fikri ile yayıncılık serüvenine başlayan Altyazı Sinema, medyada yer bulan yapımlar üzerine olduğu kadar tanıtımı yapılmayan kıyıda köşede kalmış yapımların da çözümlemesine yer vermektedir. Oldukça geniş kapsamlı bir perspektif ile görsel sanatın hanelerine nüfuz eden dergi bağımsız bir yapıya sahiptir. 


Eğer 8 Mart sebebi ile yayıma açılan sayıları okumak isterseniz https://altyazi.net/dergi/free adresinden erişim sağlayabilirsiniz. 



Yazar: Dilara Aydın