Çok aziz bir demin tam ortasında Karanlıklara demir atan yaşlı bir gemideyim. uzaklardan çok uzaklardan arada bir fenerini yakıp beni farkındalıkla dolduran kaderin, benimle alıp veremediği nedir merak ediyorum. şu dünyayı saran zümrüdün bir parçasını gönlüme hasat eyleselerdi keşke… O zaman daha parlak görebilirdim dünyayı belki de. şimdi ne tarafa dönsem ayağının kiri insanlığın. aynı yollardan gittikçe birbirimize benziyor renklerimiz. söz verip unuttuğumuz ne varsa, unuttum diyip dün gibi aklımızda olan sözlerimizdendir. bir Baltanın sapı olmayan hatalarınız, sizi ziyan bir nefse dönüştürene dek devam eder bu. İnsanın canını yakıp yine insanı Sevmeleriniz görmekten çok bakmaya benziyor ama bilirim; insanoğlu budur, acizliğinin ortasında kendisini sefil bırakana biat edecek kadar bakar hayata. Omzunun üzerinde canı acısa bile sesi çıkmayacak insanın, ayakları altında bir gururu kalmayıncaya kadardır vicdansızlığı…Merhamet ise tanıyıncaya kadar. sizlerin merhametlisi samanlıktaki bir iğne kadar. yüzünüz, sırtınızı dönünceye kadar.

kendinizi gördüğünüz yerde değilsiniz. Statünüz boy gösterse bile karakterinizin kılıfı hiçbir zaman statünüzün gereği kadar olmayacak. Görüp, Bakmayı bırakın. Duymayın, işitin. Bilmeyin, hissedin. Gerçeğin üzerine gidin. Su boyunuzu aşsın, boğulun. Boğulun ki, ansızın yüreğimizin darağacındaki feryadını an’layın.


Ne zaman derin bir nefes alsam yüreğimi taşlıyorsunuz… anlıyorum sevmek azaptır.

siz sevmeyi şiire bağladınız. Şiir sandınız ya kan geliyor ağzımdan.


şu bir günlük dünyanın tüm yüreklerine sorun; sevmeyi güzelleştiren sevilmektir.Her nefes aldığında sırtına batan dikenlerin diline dolanışıdır. Rutubetli evin penceresiz odasıdır sevmek. Sevilmenin de sevmenin de bir lisanı varsa bile hiçbir insan ayrı ayrı çözememiştir. Ne kadar güzellesek bile seviyi…Sevdiğiniz kadar sevilin. Yüreğinizin harcı buna yeter. Sizi sizden daha çok seven insanları kaybedin. Kaybedin ki kendilerini bulsunlar. Çünkü onlar ne tarafa baksalar sizi görürler. En iyisi siz sadece işe yaramak isterseniz kalbinizle; sizi seveni sevin, düzeni bozun.