Gözlerim kapanmaya başlıyor yavaş yavaş. Çamura bulanmış bir belkilik elimi ovuşturacakmış gibi. Zaman boyun ne denli uzarsa o kadar kısalırmış. Her ses bir nebze de olsa da diye başlarmış umut denen hatıralara.


Boğuk ritimler küçük fotoğraf karelerini kahkahalara tanıtıyor. Çok fazla yabancı var artık. Arasında şimdinin ve dahinin. Olması gerekenler yanileri doğurmuştur sabaha ve güneşin ışıklarına. Hangi amaçla olursa olsun kaybettiğini bulamamıştır o kendini herkesten saklayabilen özneler.


Bir son olsun bu. Başlangıçlar kadar değerli inan. Bir ruha değecek derin yaşamlar ve manaları barındırsın içinde. Hatta ellerini göğe doğru açmayı göze alsın sonbaharın döktüğü son düşlerde. Bu kaybolmuşluk kayıplarla tekrar kendini buldursun benliğine.


Ağır bir yük. Dudak devinimleri ve sallanan sessizlikler. Yere göğe bulanmış hissizlik silsilesi, unutuldukça eskimesi. Yaşam, ölüm ve buna dayanmış onlarca umutlu hatıra.

Gelecek geçmişe umutlu. Bu sayede farkındalıklar biriktiriyor bir bir. Dökülmüş rutubetlere bakarak her boşluğu bir çiğ tanesine bırakmış. Yine de incileri süslemiş bir kirazın kahverengimsiliğiyle.


Hayat hatıraya boyanmış, ellerini artık anımsayamazken. Gözlerin yokluğunda hep varlığını anlatmış. Anlatmış, anlatmış... Sanki her zaman bahsedecek birçok şeyi varmış gibi. Saçların tel tel dökülüp tebessümlerin derin sessizliğe gömüldüğü zamanlar bir bir dilimlenip bir patinaj halini almış. 


Her şey eski ya da yeni olacak kadar mahkumdur hayata ve zamana. Tüm genellemeler bir ihtimalin dahilinde veya veyahutundadır. Hep söylenecek sözcükler bulunur hatta bunlar bir araya gelip cümleler de olur. Herkesin herkesleştiği bu döngüde, her şey, her şekilde çıktığı özneden dünyanın anlayacağı dilde vuku bulur. Bu istisnayı aramak gözü kapalı geri geri yürümekten öte gidemez. Yuvarlak masanın anahtarları neyin eksi birinde? Yorgunluk bir baş dönmesi. Bu yolculuğun ilerisi yeniden başa mı dönmesi? Her soru tekrar cevaplanan yanıtlarıyla doğrular ve yanlışlar halinde. Olabildiğince yeni ve artık oldukça eskiyen.