Mayıs Yayınları tarafından, 1973 yılında vefat eden şair Arkadaş Z. Özger'in anısına 1996 yılından bu yana verilmekte olan Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü’nün bu yıl yirmi altıncısı veriliyor.



Ödüle Aday Olma Koşulları

 

Ödüle, bugüne kadar şiir kitabı yayımlanmamış kişiler aday olabilecektir.

 

Dosyaların kitap bütünlüğü taşıyan, basıma hazır nitelikteki şiirlerden oluşması gerekir.

 

Seçici kurul; birincilik, ikincilik, üçüncülük gibi değerlendirmeler yapmayacak; tek bir ödül verecektir. (Ödül birden fazla dosya arasında paylaştırılabilir. Jüri Özel Ödülü verilebilir.)

 

Ödüle aday olmak isteyenler, öz geçmişlerini de içeren 6 adet dosyayı adres, email ve telefon numaralarını da belirterek, Mayıs Yayınları’nın Sakarya Cad. Özkanlar 35 Apt. A Blok, No:36/20, Manavkuyu, Bayraklı-İzmir adresindeki Ödül Sekreterliğiʼne, kargo ya da taahhütlü posta ile gönderecek ya da elden teslim edeceklerdir. Ödül için gönderilen dosyalar iade edilmez.

 

Ödül için son başvuru tarihi 15 Mart 2021’dir.

 

Ödül, Arkadaş Z. Özger’in ölümünün 48. yıl dönümünde, 9 Mayıs 2021 Pazar günü düzenlenecek bir törenle verilecektir.

 

Seçici kurulca ödüle değer görülen yapıtın yazarı, Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü 2021 Diploması ve Plaketi ile onurlandırılacak; ayrıca dosya kapsamındaki şiirler, Mayıs Yayınları Şiir Dizisi’nden, yıl içinde ve telif karşılığı ödenerek kitap halinde yayımlanacaktır.

 


Seçici Kurul


Sina Akyol, Orhan Alkaya, Gökhan Arslan, Suat Çelebi, Beste Naz Karaca.