yine koca dünyada yapayalnızmışım gibi hissederek yatağımda iki büklüm olduğum bir gece. yine çaresizlikten ciğerimin söküldüğü, kendimi iğrenç hisettiğim bir gece. olur da ailem okur diye günlüğüme derdimi anlatamadığım bir gece. gözlerimin kurumasına hiç fırsat kalmadan kurduğum cümlelerin arasında debelenip düştüğüm, çok karanlık bir gece. güneş doğmayacakmış, doğsa da bizi ısıtmayacakmış gibi hissettiğim bir gece.


kendimi kırık bi kalp, solmuş bi çiçek, boynu bükük bi çocuk ve yıkılmış bi ev gibi hissettiğim bir gece. fiziksel hiçbir sorunum olmadan kıvrandığım, kendimi deli gibi sıksam da titreyen dudağıma, boğazıma dolan ateşe engel olamadığım bir gece. yine o kadar üzgünüm ki diye lafa başlamak istediğim, çok canım yanıyor diye sayıkladığım bir gece.


yine kendimden vazgeçtiğim, onun yorgun gözleri bi kere de sevinçle baksın diye sızladığım bir gece. babamın yüzünde yılların yükü gözükmesin, acısı yansımasın istediğim bir gece. yine bütün hayallerime, dileklerime küfürler edip tek bir şey için yalvardığım bir gece. yine bu hayatta olmaya, yaşamaya dayanamadığım bir gece.


içimden "bu kadar iyi bi insan olmanın cezasını çekiyorsun. kötülük etmemenin bedelini ödüyorsun. vuran bir daha vuruyor" diye haykırdığım bir gece. yine sen bi kez olsun rahat yüzü gör diye canımı vermeye hazır olduğum bir gece.


tutamadığım ağlamam görülmesin diye yemek sofrasından kaçarcasına kalkışımı unutamadığım bir gece; yutkunamadığım, derin nefesler ala ala boğulduğum, vücudumun buz kestiği ve soluksuz kaldığım bir gece.


canımdan can gitti diyorum ya hani, daha ne kadar gidebilir bilmiyorum. kedileri geçeli çok oldu ama elbet bi limiti, sonu vardır değil mi? bu gece o geri sayımın sonlarına yaklaştığım gece.


bu gece ağlamamak için gözlerine bakıp içimden n' olur tek bi kelime daha söylemesin diye dua ettiğim babamın "dışarıda hayat çok zor, her seferinde unutuyorum, bana yeniden hatırlatıyorlar" dediği gece. dört kişi bir evin içinde, bi adamın ağrıyan yerlerini, her zerresini hissettiğimiz bi gece.


bu gece benim umutlarımın bitişi, hayata tamamen küsüşüm. bu gece bütün renklerin kayboluşu, artık her şeyi simsiyah görüşüm.


/bir şubat