13.11.2020

Aşk,bir insanı baştan aşağı değiştirir ve dönüştürür. İnsan aşkı tattığında kendini tanıyamaz.Âşık biri aynaya baksa sevdiğini görür,su içerken bile sevdiğini düşünür. Aşk insanın içine ilmek ilmek işler.İnsan âşık olunca kendimi bu zamana kadar tanımamışım der çünkü aşk bir farkındalıktır.Aşk yaşadığın her ana bir hüzün tanesinin düşmesidir.


Aşk,garip duygu... Aşk,sevdiğin ne yaparsa yapsın ona gitmek,ona koşmak demektir.Birisi ölür onun omzunda ağlamak istersin.Sınavdan düşük alırsın onu aramak istersin.Sanki o olunca her şey geçecek... Acıyı sevgilinin kollarında azaltmak,mutluluğu onun omzunda çoğaltmak... Aşk,onursuzluk demek,her şeye rağmen sevgiliye koşmak demek,o seni istemese de senin onu istemen demek...


Kişi,kimi Allah'tan çok severse Allah o kişiyi yanına alır.Aşkın üzen yanı ısrarla birinin seni sevmesini istemek... İnsan birine lütfen beni sev diyemiyor.Sevilmek isteyen,sevgi açlığı yaşayan insanı ne iyileştirebilir ki?


Sevgili için akan gözyaşları mukaddes,mübarektir.Âşığın gözü hep yaşlıdır,gözlerden akan yaş hep sevgiliyedir.Feride, Kamran'ın evlendiğini öğrenince ağlamıyor da eline diken batınca deliler gibi ağlıyor.Dil,ağrıyan dişe değiyor.Ne acın olursa olsun gözyaşlarının sahibi hep sevgili.


Sevilmek isteyen insanı yalnızca sevdiğinin "Seni seviyorum." demesi iyileştirebilir.İnsan sevgiyle yaşar. Sevgi en güzel duygu ancak kimseye "Beni niye sevmiyorsun?" diyemeyiz.Kimsenin bizi sevme gibi bir zorunluluğu yok.Biz elmayı seviyoruz diye elma da bizi sevmiyor.Sevse ne olurdu?


Aşk,sevgili için ağlarken onun fotoğrafını okşamak demektir.Aşk,annesinden dayak yiyen çocuğun anne diye ağlayışı demektir.Âşık,failine bağlıdır, ne olursa olsun serde adamlık var, failden vazgeçilmiyor.Aşk,kutsal bir duygudur ve kutsal duygulardan vazgeçilemez. Zaten, aşktan vazgeçmek istesek de vazgeçemeyiz çünkü aşk biziz.