Genetik şifrenin çözülebilmesi için

Apple of Eden'e ihtiyaç duyulmaktadır.

İnanç için gerekirse bu uğurda herkesten ,hatta en sevdiklerinden dahi vazgeçmesi gerekebilir!


Hapishanede idam cezasına çarptırılan Callum Lynch, gözlerini açtığında kendisini bembeyaz bir laboratuvar odasında bulur. Doktoru ona bu tesisin şiddetle tedavi merkezi olduğunu söyler. Abstergo Industries şirketinin isteği üzerine ,Animus Project denilen devasa ve teknoloji harikası olan sisteme girip 500 yıl önce yaşayan atası olan Aguiler de Nerha'nın hatıralarını tekrar yaşayacaktır. 


Fakat birinci dereceden soy akrabası olduğu için 1452'nin İspanya'sında yaşayan atasının tüm maceralarını olanca netliğiyle hatırlayan Callum Lynch ,gözlerini bu yeni dünyaya açtığında artık eskisi gibi hayattan alacağı her şeyi almış, heyecanını kaybetmiş,salt nefes alıp vermek gibi reflekslerden ibaret olan bir canlı gibi hissetmemektedir. 


Son derece gizil bir topluluk olan Suikastçıların soyundan geldiği için artık bambaşka savaş becerilerine sahip olan Callum Lynch'in içinde filizlenip güçlenen bambaşka bir duygu ve giz vardır. Apple of Eden'i son kez ele geçiren atası olan Aguilar de Nerha’nın 

anılarını yaşayan Callum, Suikastçılar ile Tapınakçılar arasındaki savaşa da bire bir tanıklık etmiştir. Suikastçıların sakladığı efsanevi kalıntı, ya esaretinin bedeli olarak tarihe karışacak ya da kendini bir bilinmezin peşine,karanlığa doğru sürükleyecektir.

Esrarengiz bir şekilde geçmişe doğru çekilen adam, kendisini atasının bir parçası olarak hissedip Apple of Eden'i korumaya ant içtiğinde ise Animus Project'e girmeyi reddedecektir. 


Callum Lynch'in totalde sadece üç kez Animus Project'e girmesi detayını filmin seyir zevki açısından epey eksik ve hatalı buldum. Senaryoda boşlukların olması ve diyalogların bazı sahnelerde zayıf kalması da hikayenin inandırıcılık unsurunu zedeleyen rahatsız edici detaylardı. 


Assassins Creed oyunundan uyarlanan filmin oyunla ne yazık ki çok fazla bağlantı noktası bulunmuyor. Ayrıca diğer tapınak şövalyelerinin motivasyonlarının bazı partlardaki belirsizliği çok fazla göze çarpıyor. 


Oyundaki Desmond karakteri yerine Callum Lynch adında farklı bir karakter üzerinden yaratılan senaryoda; mükemmel ışık oyunları,gerçekle bire bir örtüşen oyunculuklar,teknolojinin dahiyane şekilde kullanımı,geçmiş ile gelecek arasındaki flashbacklerde gerilimin belli bir tempoda tutulması sebebiyle ise teknik açıdan ve hikayenin gücü bakımından oldukça başarılı bulduğumu eklemeliyim. 

Hatırı sayılır bir bütçenin ayrıldığı filmin görsel efektlerini ve teknolojiyle arasındaki girift yolculuğunun detaylarını da oldukça başarılı buldum. 


Filmin döneme uygun yapılan sahne geçişleri,oyuncu yönetimi ve müzik kullanımı,kesinlikle son derece profesyonel bir ekibin elinden çıktığını kanıtlar nitelikte.Seyircinin beklentisinin epey üzerinde olan ve tarihsel dramanın dozunu yüksekte tutan bir yapım karşımızda. 


Film başlangıç sekansını "inanç" ile yapıyor. 

Filmin final kesiti ise kesinlikle görsellik efektler ve çarpıcı diyaloglar açısından epey doyurucu. 


Ya bugüne değilen size anlatılan masallar aslında "Onlar"ın uydurduğu koca bir yalansa ?

Kutsal emaneti korumak için kimlerden ve nelerden vazgeçersiniz?