Nedir peki bu ve yaşamımıza tezahürü nasıl olacak?


Öncelikle savaşın, mücadelenin ve eylemlerimizden sorumlu Mars 13 Şubat itibari ile kova burcuna geçiş yaptı ve bu seyrini 23 Mart tarihine kadar sürdürecek. Mars öncelikle Plüton kavuşumu ile ortaya çok güçlü bir enerji çıkışı sağlayacak. Tam da bu yazı yazdığım saatlerde ne yazık ki Erzincan’da bir maden göçüğü meydana geldi. Plüton yer altı kaynakları demektir Mars ile kavuşumunda harekete geçirdi ve ne yazık ki yıkıcı bir şekilde. Ülkemize ve Erzincan’a çok geçmiş olsun diliyorum ve göçük altında kalan işçilerimize bir önce sağ olarak ulaşılmasını diliyorum. Bu tür kazaların olmadığı günlerimiz olsun.

 Mars ve Plüton yan yana geldiğinde dünya genelinde terör, patlamalar, kazalar, hava şartlarında riskli durumlar, kova burcu seyri nedeni ile de uçak kazaları söz konusu olabilir.

Bireysel hayatlarımızda ise öfke patlamaları, saplantı, takıntı, zorba ve yıkıcı enerjileri açığa çıkarır. Özellikle bu dönemde sakin ve geri planda kalmakta kimseyle güç ve ego savaşlarına girmemekte fayda var.

Hemen ardından 16 Şubat tarihinde ise sevginin gezegeni Venüs kova burcuna geçecek ve 12 Mart tarihine kadar kova burcuna kalacak. Venüs’ün kova burcundaki hali bize aşk mı akıl mı ikilemini çokça yaşatacak. Kısıtlamalardan özgürleşmek isteyeceğimiz, ani çıkışlarımızın olabileceği bir süreç. Akıl ve sağduyu ilişkilerde yine ön planda. Zira Venüs önce Plüton ile sonra Mars ile kavuşum yapacak ve 17 Şubat 22 Şubat arasında iki malefik gezegenin arasında sıkışıp kalacak. Bu da demek oluyor ki ilişkilerde bilhassa yıkıcı, ani bir enerji söz konusu. Bu süreçte bitmesi gereken ilişkileri zorlamayalım. İlişkilerimizde aşırı kıskançlık, kontrol ve baskı kurmaya eğilimliyiz. Bu yıl 14 Şubat gökyüzünün hiç de hoş olmayan kavuşumlarına denk geldi o yüzden bu yıl yalnız olanlar çok daha şanslı 😊 Ani başlayacak ilişkilere yine bu dönemde dikkat etmek gerekiyor. İleride bize çok zor şeyler yaşatacak bir ilişkiye adım atmış ya da hızla bitecek bir ilişkiye başlamış olabiliriz. 14 Şubat’a değinmişken, doğum haritalarımızda Venüs ilişkilerden sorumlu iyicil bir gezegendir. Bir ilişkiyi nasıl yaşadığımızı, nasıl sevmek ve sevilmek istediğimizi ifade eder. Kadın haritalarında ilişkiden beklentisi ve hoşlandığı keyif aldığı şeyleri ve sevme dinamiğini gösterirken erkek haritalarında ise çekici bulduğu güzel bulduğu kadını ifade eder. Mars ise bir kadının çekici bulduğu erkek biçimini, erkek için ilişkide neyi ne kadar yapabildiğini inisiyatif ve irade gücünü ortaya koyar. Dolayısıyla direk ikili ilişkileri anlatan bu iki gezegen tam da sevgililer günü haftasında Plüton ile zorlayıcı bir dansa tutuşuyor. Sakin bir sevgi alışverişinden ziyade duygusal patlamalara sebebiyet verme olasılığı çok daha yüksek. Zira şubatın sonuna değin bu kavuşuma eşlik edecek Jüpiter karesi bu yıkıcı enerjinin kontrolünün çok zor olacağını ve olduğundan daha da büyütebileceğimizi söylüyor. Venüs’ün 4 formu vardır. Buda sevginin 4 halidir. Şu an ki akışta sevginin EROS- FOBİOS- DEİMOS yani korku, şüphe, öfke enerjisi baskın. İşlevsel olanı ise harmoni yani uyum formu. Biz en iyisi kova burcunun marjinal, özgürlükçü, iletişime açık, akılcı yanına kulak verelim. Sevgimizi kontrol etmek ve hakimiyet kurmaktan ziyade realist ve daha geniş bir bakış açışı elde edebileceğimiz şekilde dönüşmesine izin verelim. Plüton dönüştürecek Mars hareket ettirmek isteyecek. Kova burcunun aydınlık doğasında davranabilirsek bu işten kazançlı, en azından zarar görmeden çıkarız.

Şubatın sonuna kadar finansal konular ve ilişkilerde özellikle olmak üzere bu baskın ve karanlık enerji devam edecektir. Ve yine ne yazık ki bu sürece en çok dikkat etmesi gereken burçlar KOVA-ASLAN-AKREP-BOĞA burçları. Tüm burçların temkinli olması gerektiğini belirterek İKİZLER ve TERAZİ burçları daha şanslı etkiler alabilecekken, KOÇ ve YAY burçları ise küçük fırsatlarla karşılaşabilir.

Yoğun ve zor zamanlarda ortaya çıkan her şey bir hazinedir. Sevgi de, kendi içimizde keşfettiklerimizde. Bize doğru hızla gelen şeyi nasıl karşıladığımız, dar ve karanlık bir geçitten nasıl çıktığımız kendi minvalimizde seyredecektir elbet. Fakat her karar, her tepki, her duruş bizi yeniden biz yapacak kim olduğumuzu gösterecektir. Evren de hiçbir şeyin ne bir gezegenin ne bir göksel hareketin bizim yaşamlarımızla bir sorunu yoktur. Ruhun tekâmülü böyledir. Ve yaşamda ilişkiler kendimizi en iyi geliştireceğimiz alanların başında gelir. O yüzden biten bir ilişkinin bile ruhumuza katkıları hiç göremediğimiz şekilde olabileceği gibi hiç tahmin etmediğimiz yerlerde bize destek olacak şeyleri biriktirmiş olabilir. Sevmek çok kıymetli. Sevgi çok kıymetli. Sevgiyi ve ilişkileri nasıl tanımladığımızda çok önemli bu anlamda. Astroloji yol haritalarından sadece birisi.

 Çok sevdiğim, Erich Fromm Sevme Sanatı kitabında “Atılacak ilk adım sevginin de yaşamak gibi bir sanat olduğunun farkına varmaktır.” Demiştir. Yani herhangi bir beceri ve mesleği pratikte ve teori de geliştirmek ve yapabilmek için nasıl adımlar atıyorsak öyle dikkatli ve disiplinli yaklaşmamız gerektiğini söylüyor. Dolayısıyla temel de sevmek bilgi ile iç içe bir eyleme dönüşüyor. Zaten daha sonra şöyle diyecektir. “Birini sevmek sadece güçlü bir duygu değildir; bir düşünce bir yargı, verilen bir sözdür.” Böyle olmasaydı eğer duyguların değişken dünyasında sevilene atfedilen şeyin gelip geçici olması gerekmez miydi? Bunca kalp kırıklığı, bunca sevgi uğruna verilen emek bunca sabır gösterilen şeyler, tavizler sade duygu” çatısı altında toplansaydı dalgalı denizin sildiği isimler gibi geçip giderdi kişiler kalplerimizden ve hayatımızdan. Sevmek yoğunlaşabilmeyi gerektirir ve kişinin iki kişi olarak kendi bütünlüğünü de koruyabilmesidir. Sevginin kendinden kaçmak olarak değil, birbirleri ile bütünleşirken kendileriyle de bütünleşebilmesidir.

Kova burcunda hizalanan Venüs Mars Plüton bir bakıma bizi bu düşünceye götürüyor.

Sevgililer gününüz kutlu ve sevgiyle olsun.

Sağlıklı ve neşe ile şenlendiğiniz bir hafta diliyorum.


ASTROLOJİK ÖNGÖRÜDÜR. Kesinlik içermez.

Her biri genel etkilerdir ve her harita kendi içinde detaylı inceleme gerektirir.