AYDINLANMALIYIZ. Ama bu tek başına başarılabilecek bir şey değil. Görmeyi bilmek diye bir şey var. Ne kadar bilgiyle donanırsak o oranda görürüz. Herkes kendi bilinciyle görür. En doğru görenler araştırmacı kişiliklerdir.


Araştırmacı kişiler doğru bilgilere ulaşırlar ve insanlara bu doğru bilgiyi aktarmakla sorumludurlar. Özellikle gazetecilerin kitleleri uyarmak gibi bir görevi vardır. Çünkü toplum, uyarılmadığı sürece gündelik bilgi dışındaki bilgilere ilgisizdir, duyarsızdır. Oysa herkesin bilgiyle beslenmesi de biyolojik ve toplumsal gereksinimdir.


Aydınlanacak toplumsal bilinç için aydınlatıcı görevi gören daha yetkin bilinçler her zaman vardır. Doğal gelişimin bir parçasıdır, doğruya doğru çaba. İnsandan SALİH AMEL beklenir.


AYDINLATMALIYIZ. Siz, bilgilerinizi paylaşın. Bu, EMRİ BİL MARUF ve NEHYİ ANİL MÜNKER

anlamında önemlidir. Dinimiz iyi ve doğruyu emretmek, kötü ve yanlıştan alıkoymak ye bir amel germiştir. Aydınlatmak bu yüzden önemlidir.


Birileri aydınlatmak göreviniz mi diye alay edebilir. Onlara " evet, görevimiz" demeliyiz. Bilgiyi sunarız, zorlamayız. Dinde de zorlama yoktur. Doğru insanlar doğru toplumsal gelişimleri yaratırlar. Aslolan hep biraz daha insan olmaya çalışmaktır.


TOPLUMUN İYİYE, GÜZELE, DOĞRUYA YÖNELMESİDİR AYDINLANMAK.

Bu yavaşça ve sessizce olur bazen. Özellikle azgelişmiş, gelişen ülkelerde insanlar toplum sorunlarına ilgisizdirler., ekonominin kıskacındadırlar ve katı gelenekçi olurlar. Ama sonuçta gelişen bir insanlığın da üyeleridirler ve yavaşça etkilenirler. O yüzden aydınlatıcı önderlere(gazetecilere, bilimadamlarına vb gereksinim var.


Düş önemli elbette. Toplumsal düşlere inanabilir, çabalayabiliriz. Muasır medeniyetin üzerine çıkmak düşü böyledir. Hem birleştirici, hem gayrete getirici olmuştur. Ama düş ortak bilinci bozmamalı. Uzaya gideceğiz düşü ve söylemi, siyasetin ne durumda olduğunu gösteriyor. 16.lıktan 22.liğe düştük, G-20 den çıktık. TÜİK'e güven yok. Ekonomi doğru bilgiyle yönetilmiyor. Düşlerle yönetiliyor gibi ülke savruluyor. Böyle gelmiş böyle gider ortak fikrini değiştiremiyoruz. Sorumlusu iktidar ve medyadır diye düşünüyorum.


Aydınlanalım , aydınlatalım. Bu çağdaş insanın sorumluluğudur. Entelektüel bilgiyi sevendir, aydın ise insanı bilgiden çok sevendir. AYDINLIK GÜNLER DİLİYORUM.