Bazen ilerlediğimiz yolda ne kadar geliştiğimizi fark etmiyoruz. Özellikle ben, sanat hayatına girdiğimden beri kendimi kaç kere kaybettiğimi ve pes etmek istediğimi sayamam bile. Böyle zamanlarda bu duygularımla başa çıkabilmek için bir düzen oluşturdum. Bu resmimi ben, her yıl 2 kere resmediyorum. Geçen sene başladığım bu planım şimdilik iyi gidiyor gibi :) Aynı referansı kullanarak bir kere yılın başında, ikincisini de yılın ortasında olmak üzere 2 defa yapmış oluyorum. Hatta bu serimin ilk resmini burada paylaştığım ilk gönderiden ulaşabilirsiniz.
Şimdi gördüğünüz ise benim 3. çalışmam ve bu senenin ilk resmi. Ve bu resmimi gördükçe kendimle gurur duyuyorum çünkü birileri gelip bana günlerce "ilerliyorsun fatma başarıyorsun, artık adımların sağlam basıyor" dese inanmam :) Ama bu resmime bakıyorum ve bu cümleleri ben kendime söylüyorum. Ben ilerliyorum. Öğreniyorum ve uyguluyorum. Sadece 1 sene geçmiş olmasına rağmen tüm birikimimi ve deneyimimi, pratiğimi defalarca yaptığım çalışmalarımın karşılığını alıyorum.

.
Bu çalışmam ilk çalışmalarıma nazaran tarz olarak biraz daha realizme yaklaştığım bir çalışma oldu. Benim alanım pek değildir açıkçası detaylara girmeyi, detaylı çalışmalar yapmayı sevmem -aksine detayları olabildiğince basitleştirmeyi ve bu basitlikte ortaya bir şeyler koyabilmeyi hedeflerim. Fakat bu resmimden sonra bir şeyler değişti ve bana bir sürü şey fark etmemi sağladı. Benim için gerçekten bu senenin mihenk taşı dediğim bir çalışma oldu. Hala her baktığımda kendimin ve sanatımın yoluyla, ilerleyişiyle ilgili bir şeyler görüyorum. Ve sanatıma dört elle sarılmamı, devam etmemi ve yakında yapacağım 4. çalışmayı hevesle beklememi sağlıyor.

.
Bu çalışmamın hikayesi de böyle baktığımda hala ben yapmışım benim ellerimden çıkmış gibi gelmese de bu yıl yaptığım en sevdiğim ve gurur duyduğum çalışmalarımdan umarım siz de beğenirsiniz.

.
35x50 tuval üzerine akrilik
2023