Oldukça sürükleyici bir senaryoya sahip olan film, trende iki gencin karşılaşmasını ve tek gecelik birlikteliklerini anlatır. Paris’e gidecek olan Cellin isimli kadın ile Jesse tesadüfen trende tanışırlar ve olaylar gelişir.

Jesse, tren Avusturya’ya geldiğinde inecektir ancak trende tanıştığı Cellin’den hemen ayrılmak istememektedir. Onunla biraz daha zaman geçirebilmek adına bir teklifte bulunur. Onunla beraber Avusturya’da inip ertesi sabaha kadar yanında olmasını ister. Cellin de Jesse’den etkilenmiştir aslında ve teklifini kabul ederek birlikte trenden inip şehri keşfetmeye başlarlar. Henüz tanışmış iki kişiye göre gayet başarılı sonuçlanır bu teklif.

Günün ilerleyen saatlerinde birbirine aşık olmuş iki genci görürüz ve birbirlerine yaşamlarını, hayatlarında olup bitenleri anlatırlar. Ertesi sabaha kadar vakitleri vardır ve tek gecelerini oldukça eğlenceli ve keyifli geçirmeye çalışırlar. Sabah olduğunda ise artık ayrılık vakti gelmiştir. Birbirlerine tekrar görüşme sözü vererek orada ayrılırlar. "Before" serisinin ilki olan bu filmin devamı niteliğinde olan iki film daha vardır. Bunlar: Before Sunset, Before Midnight.