Ancak popüler olmakla etkili olan ve popülerliğini yalnızca çürütücü tahakkümünden alan bir insanın sözleriyle vatan haini olmuyorum. 


Yaptığınız siyasi eylemleri bir kenara bıraktığımda bile geleceğime dair yarattığınız dehşetten (terror) ötürü sizi terörist olarak görüyorum.


Dinsiz olduğum için ahlaksız olmuyorum, sizin yalnızca ibadete ve geçirgen birkaç yasağa indirilmiş pratiklerinizin yanı sıra kamusal alanda bile boğuculuğundan kurtulamadığım hastalıklı bireysel veya kabileci davranışlarınızdan kurtulmak adına münzevilikten başka bir çare göremiyorum.


Kendimi "siz dilinde" ifade etmem dışlayıcı ve yukarıdan bakan bir tavırdan ziyade bir "ben" yaratma çabasından... Bu ülkenin süregelen toplum hayatında, varlığı kendini oluşturan bileşenlerden soyutlanana kadar örselenmiş kamusal alanında bir "ben" bulamıyorum ve bulabileceğimi de sanmıyorum. Gelinen noktada bir "ben" olmadığından hitap ettiğim "siz" de "herkes" oluyor. Yani sevinebilirsiniz, çünkü ötekileştirilmediniz. Ayrıca bana bir "ben" fırsatı vermediğiniz için de yarattığınız "ben"i istediğiniz hale getirebilir; isterseniz bu toplumun değerlerine saygısız bir korkuluk yapıp vahşice yerebilir, yeterince eğlendiğinizde ise "ben"i tanımladığınız bir sözcüğü adımın önüne koyup hapsedebilirsiniz. Siz ne derseniz deyin biliyorum ki söylediklerinizin hiçbiri ben değilim, içimde inandığım ne varsa o olarak öleceğim: Sizden daha ahlaklı ve daha huzurlu...