Kasabanın birinde çok yaşlı insanlar yaşarmış. Nüfusu hep belirli yaşın üzerinde olduğu için gençler duramaz kaçarmış ama yurdunu çok seven birkaç genç inatla buradan gitmek istemezmiş. Gönülleri birbirine düşmediği içinde evlenemeyip günlerini yalnız yalnız geçirirlermiş.


Birgün kasabaya yer yer yurt yurt gezen bir cambaz ve hayvan terbiyecisi gelmiş. Diyar diyar gezmelerine rağmen böyle bir yurt böyle bir memleket görmediklerini dile getirdikçe getirip bir süre burada kalmaya karar kılmışlar. Gün geçtikçe sirk zamanı yaklaşıyormuş provalar denemeler derken bizim cambaz hergün onu izlemeye gelen kıza gönlünü kaptırıvermiş. Yollarını gözlemeye, her sabah güneşi beklemeye, onun sesiyle yüreğini rahatlatmaya çalışır olmuş.


Günler gelmişler geçmişler derken sirk günü gelmiş çatmış. Bizim cambaz en güzel oyununu sergileyip en iyi sahne kostümlerini giyip kızın gönlünü çelmeye and içmiş. Perdenin arkasından geleni gideni kontrol ederken güzeller güzeli sevgilisi tam sahnenin karşısına orta koltuklara oturmuş. İçinde bir neşe, kalbinde bir kıpırtı kopmaya başlamış. Çıkmış sahneye tüm sirki kahkahalara, şaşkınlıklık seslerine boğmuş. Alkışlar her gösteri sonrası sirkin demirlerini yerinden oynatıyormuş. Bravo sesleri, harikasın sesleri yankılandıkça yankılanıyor yüzünde güller açıyormuş. İçinden oldu bu iş güzeller güzelim mutlu oldu gösterimi beğendi iyi iş çıkardım demiş.


Kendiyle gurur duyarken sevdiğinin hayvan gösterisindeki mutluluğuna ve sevincine de şahit olmuş. Her gösteride alkışlıyor her seste onunki de yankı yapıyormuş. Saniyeler saat, saatler aylar gibi geçmiş. Umudu sönmüş yüzü bin parça olmuş.


Kıza çıkışta bulduğu bir köşede duygularını açmak istemiş. Ama ne duysun, kızın ona ilgisi yalnızca bir sirk hayvanına olan ilgisinden ibaretmiş. Sadece bir sahnede gösteri yapan insanları sevdiğini neler olacağını merak ettiğini söylemiş. Evet kız haklıymış. 


Adamın dünyası başına yıkılmış. Sirk hayvanından farkı olmadığına inanmaya başlamış. Sirki olduğu gibi bırakıp terk ederken bir daha gösteri yapmamayada yeminler etmiş. Aylar geçmiş yıllar geçmiş bizim cambaz aşka inancını yitirip kendi kabuğunda inzivaya çekilmiş.