Bir takım dipsizlikle meşgul olan bir kuş, kurumuş yapraktan zevk alıyor günün ortasında, İhtilal bayraklarına konmuyor bugün. Fevkalade mutlu gözüküyor. Çalılıklara girmiyor, korkuyor. Yara almaktan korkuyor. Bir kuş tahayyül et , güzel gözükmeyen kanatlarını çırparak güzelleşen bir kuş tahayyül et . Sana uygun olmayan, kendi duygularına itimat etmeyen bir kuş. Kuşun ömrü geçiyor, kendini doğada yalpalanmış hissediyor. Uçan bir kuş tahayyül et, lakin o uçtuğunu fark etmiyor. Sema da hep kimsesiz uçuyor. Kuş muhakeme ediyor , sana varıyor. Pencerene konup manzarana eşlik etmek istiyor. Sen dergini okurken göremiyorsun kuşu, kuş vazgeçiyor yeniden kurumuş yapraklara uçuyor. Pencerendeki yansımana baktığında aydınlığını göremiyorsun, kuş acıyor sana. Kayboluyor.


Bir kuş tahayyül et, kahkahana karışmak isteyen bir kuş. Ruhunu sevdiğini söylediğin bir kuş. Tahayyül et. Sana zamanı sorgulatacak, görmezden geleceğin ,hâletini bile düşünmediğin, kibrinin dahi yeniden gün yüzüne çıkaracağı o kuşu öldür artık. Yok et, unuttur ona kendini, acı ona...


Lakin kuş hayranlıkla bakıyor ona. Kuş bitap düşüyor, kuş kanatlarını ıslatıyor. Kuş ondan istikrah ediyor. Kuş seziyor ve tezelden duygularıyla intihar ediyor.